Ramazan Bayramı Arefesinde Kabil'de ikinci patlama meydana geldi.

Reuters'in yaptığı habere göre yetkililer, Cumartesi günü Kabil'de bir yolcu minibüsünde meydana gelen bombalı saldırıda en az bir kişinin öldüğünü ve iki gün içinde Afganistan'ın başkentinde meydana gelen ikinci patlama olduğunu, bu sebeple Müslümanların bayram için güvenlik endişelerinin arttığını belirtti.

Grubun telgraf kanalına göre, Cumartesi günü düzenlenen saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Kabil'in komutan sözcüsü Halid Zadran Reuters'e verdiği demeçte, "Bir kadın öldü ve üç kişi daha yaralandı."

İsrailli Bakan ile Savaş Kabinesi üyesi arasında ipler geriliyor! Gazze'ye saldırılar tartışma çıkardı İsrailli Bakan ile Savaş Kabinesi üyesi arasında ipler geriliyor! Gazze'ye saldırılar tartışma çıkardı

Bu patlamadan bir gün ise, Müslümanların kutsal ayı Ramazan Ayı'nda Kabil'de bir camide Cuma namazı sonrasında meydana gelen patlamada 50'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Olay anına tanıklık edene 19 yaşındaki Ali Maisam, çok sayıda ceset gördüğünü söyledi.

"Minibüsten kanlar içinde, yanmış yüzlerle çıkanları gördüm... Dört cesedin çıkarıldığını ve ölenler arasında bir kadının da olduğunu gördüm" dedi.

Taliban yetkilileri Cumartesi günü, Ramazan Bayramı'nın ertesi gün kutlanacağını ve Cumartesi gecesi geç saatlerde Kabil sokaklarında kutlama amaçlı silah sesleri duyulacağını duyurdu.

Ayrıca yetkiller, bayram öncesinde insanların güvenlik konusundaki korkularını yatıştırmak için de çalışmalara başladı

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafee Takor, "Vatandaşlarımıza bayram boyunca güvenliği sağlayacağımızdan emin olunsun" dedi.