Gruplarını lider bitiren takımların Son 16’ya adını yazdırdığı, ikinci ve üçüncü sıradaki takımların ise Play-In aşamasına katıldığı BCL’de doğrudan Son 16 biletini alan tek Türk takımı Galatasaray Nef oldu. Sarı kırmızılılar, salı günü oynanan maçta Legia Varşova’yı yenerek adını son 16'ya yazdırmayı başardı.

Aziz Yıldırım: Mourinho ile anlaştım Aziz Yıldırım: Mourinho ile anlaştım

Turnuvadaki diğer dört temsilcimiz ise Son 16’ya gidebilmek için Play-In oynamak durumunda kalacak. İki galibiyete ulaşan tarafın nokta koyacağı üç maçlık serilerde Pınar Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve TOFAŞ’ın eşleşmeleri belli oldu:

  • UCAM Murcia – Pınar Karşıyaka
  • AEK – TOFAŞ
  • Bahçeşehir Koleji – Filou Oostende
  • SL Benfica – Darüşşafaka

Temsilcilerimiz arasında saha avantajını kapmayı başaran tek takım grubunu ikinci sırada tamamlayan Bahçeşehir Koleji oldu. Diğer üç temsilcimiz ise gruplarını üçüncü sırada bitirdiği için serilerine dezavantajlı bir şekilde başlamak ve tur atlamak için rakip sahalardan bir galibiyet çıkarmak zorundalar.

Play-In maçları ise 3-17 ocak tarihlerinde oynanacak.

TOFAŞ VE Pınar Karşıyaka Eşleşebilirdi

Dün akşam oynanan mücadelelerle sıralamalar belli oldu. Son 16 turu için A ve B grubundaki takımlar birbirleriyle eşleşecekti. A grubunda mücadele eden temsilcimiz TOFAŞ, UCAM Murcia'ya yenilmesiyle grubu 3. tamamladı. B grubu temsilcimiz Pınar Karşıyaka ise rakibi AEK'yi yenmesi halinde grubu ikinci tamamlayıp TOFAŞ ile eşleşecekti. Temsilcimiz Pınar Karşıyaka aldığı şok mağlubiyetle grubu 3. sırada tamamlayıp UCAM Murcia ile eşleşmiş oldu.