Gençlerin bedelli askerlik taleplerini şu şekilde sıralıyorlar:

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!
  1. 28 Günlük Temel Eğitim Yerine Arama-Kurtarma AFAD Eğitimi: Ülkemize mali bir külfet oluşturan ve işletme sahibi, çalışan ve evli olan gençlerin ortak talebi, 28 günlük temel askerlik eğitimi yerine ikamet edilen illerde yatılı olmayan sertifikalı arama-kurtarma (AFAD Eğitimi) alarak olağanüstü afet durumlarında AFAD ekiplerine destek olabilmektir. Hem ülkemizin mali yükünü azaltacak hem de gençlerin afetlere destek vermesine olanak sağlayacak bu uygulamanın hayata geçirilmesini istiyoruz.

  2. Fiyatın Düşürülmesi: 6 ayda bir zam gelen bedelli askerlik ücretinin daha geniş bir kesime hitap etmesi için düşürülmesini talep ediyoruz. Şu anki bedelli askerlik ücretine yetişmek zor, bu nedenle daha uygun bir fiyatlandırma ile gençlerin bedelliye başvurabilmesini sağlayacak adımlar atılmasını bekliyoruz.

  3. Cezaların Bir Defaya Mahsus Affedilmesi: Tecil yaşının 29’dan 22’ye çekilmesiyle birçok genç kaçak durumuna düştü ve cezalarla karşı karşıya kaldı. Bu sebeple, gençlere verilen cezaların bir defaya mahsus affedilmesini talep ediyoruz.

Gençlerin sosyal medya üzerinden yaptığı Kıslasız Makul Bedelli kampanyası, hızla yayılarak geniş kesimler tarafından destekleniyor. Gençler, bu taleplerin dikkate alınmasını ve bedelli askerlik sisteminin daha erişilebilir ve adil bir hale getirilmesini umut ediyorlar. Kampanya ile seslerini duyurmak isteyen gençler, bedelli askerlik sisteminde yapılacak olası düzenlemelere dikkat çekiyor ve hayat şartlarına uygun bir bedelli askerlik ücreti talep ediyorlar.

BEDELLİ ASKERLİK MAĞDURİYETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

1-Aylık ve Günlük Cezalardan 1 Kereye Mahsus Vazgeçilmelidir. 

2019 Tescil yaşının 20'dan 22'ye çekilmesiyle habersiz bir şekilde kaçak ve bakaya düşümüş olan gençlere verilen cezaların bir defaya mahsus affedilmesimi talep ediyoruz.