Belediye şirket işçileri yaşadıkları mağduriyetlerden ötürü uzun süredir verilen kadro sözlerinin yerine getirilmesi için mücadele veriyor.

Gün geçtikçe zorlaşan yaşam koşulları, maddi ve manevi sıkıntıları artıran bir etken haline gelirken, yetkililerin kadro sözlerini yerine getirmemesi mağduriyetin boyutlarını derinleştiriyor. Uzun zamandır beklenen kadro adımının atılmaması, belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Zorlu çalışma koşullarına rağmen kadro avantajından mahrum kalan işçiler, eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu meslektaşlarıyla aynı işi yaptıklarını belirten işçiler, adalet arayışlarını gündeme getiriyor. Belediye şirket işçileri, yaşadıkları durumu adaletsizlik olarak nitelendirerek, uzun zamandır bekledikleri kadronun bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor.

Mağduriyetin boyutları her geçen gün artarken, belediye şirket işçileri seslerini duyurmak için çeşitli platformlarda bir araya gelerek, haklı taleplerini dile getiriyor. Çalışma koşullarının ağırlığına rağmen, kadroya geçmeyi bekleyen işçiler, bu süreçte eşitlik ve adalet taleplerini ön plana çıkarıyor.

CHP'li vekilden destek!

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, belediye şirket işçilerinin yaşadığı mağduriyetleri Meclis'te dile getirdi.

Konuşmasında iktidarıda eleştiren Tahtasız şu ifadelere yer verdi:

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

"Belediye şirketlerinde 600.000 işçi kardeşimiz aileleriyle birlikte 2,5 milyon kişi hak mücadelesi veriyor. Şuan için sayıları 600 bin olan, 2018 yılında 696 KHK ile taşeron şirketten belediye şirket işçiliğine alındı. Bu kardeşlerimiz belediyelerdeki memur ve kadrolu kişilerle aynı işi yapıyolar. Ancak onların üçte biri kadar maaş alıyorlar. İş güvenceleri yok, sosyal hakları yok, yemek yok, yol yok, yıllık izinleri yok, mesai kavramı yok."

"Maaşın ne zaman yatacağı Allah bilir. Yattığı zaman bir kısmını şirket elden geri alır, sözün bittiği yerde onlar gelir. Kurumlarda kapının dış mandalı gibi muamele görür. Taşeronunu bitiriyoruz diyen AKP iktidarı ne yapar, bütün bu haklı taleplere kulak tıkar. Neymiş yaparsa haksızlığı, eşitsizliği, ayrımcılığı AKP yapar."

Uzun süredir bekledikleri kadronun bir an önce hayata geçirilmesi için yetkililerden çözüm bekleyen işçiler, adaletin sağlanması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyorlar.