Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, incelemerde bulunmak için Adıyaman'a gitti. Adıyaman Valiliği'ni de ziyaret eden Koca bu ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Bilim Kurulu toplantısının neden ertelendiğine ilişkin ifadelerde de bulundu.

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs paylaşımı Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs paylaşımı

"Ülkemiz genelinde olumlu gidişat var"

Bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunmayan 21 il olduğunu belirten Bakan Koca, "Adıyaman da bu iller arasında" dedi.

Bakan Koca, salgının başından bu yana hastaneye yatışta ve yoğun bakıma yatıştan en düşük sayıları gördüklerini kaydederken ülkemiz genelinde olumlu bir gidişatın olduğunu da sözlerine ekledi.

Bilim kurulu toplantısı neden ertelendi?

Gazetecilerin "Bilim Kurulu toplantısı neden ertelendi?" sorusuna ise "Bu toplantıyı doğrusu geniş katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz. O nedenle haftaya erteledik" yanıtını verdi. 

Okullarda maske kullanımı

Bakan Koca, okullarda maske kullanımı konusuna ilişkin ise "Bilim Kurulu okullarda maske başta olmak üzere birçok konuyu değerlendirmiş olacak. Bu konuda önerileri daha sonra değerlendirmek üzere de kamuoyuna açıklanmış olacak" açıklamasını yaptı.

Yoğun bakımlar kapanmaya doğru gidiyor

Bakan Koca,  21 ilimizde yoğun bakımda hastanın olmadığını, hastane yükünün çok azaldığını, 21 ildeki yoğun bakımların kapanmaya doğru gittiğini, Türkiye'de hastane yükünün en az olduğu dönemi yaşadığımızı ifade etti.