İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'dakilere çektiği restle ve tartışma yaratan sözleri ile gündemde yerini koruyor. Gündemin bomba isimlerinden biri olan Akşener'in hayatı merak ediliyor.

Meral Akşener'in gençlik fotoğrafının hikayesi - Son Dakika Haber

Siyasetçi olmasıyla beraber aynı zamanda akademisyen olan Meral Akşener, Selanik'ten Kocaeli'ye göç etmiş olan Balkan Türk'ü bir ailenin kızıdır. Babası Tahir Ömer Bey, annesi ise Sıdıka Hanım'dır.

Meral Akşener'in gençlik fotoğrafları...

Akşener, 18 Temmuz 1956'da doğmuştur. Şu anda 65 yaşındadır. Doğum yeri Kocaeli ilinin İzmiti ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'dir.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı.

Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversiteleri'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi.

Akşener, siyasi hayatına 1995 ve 1999'da milletvekili olara başlamıştır. Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanı olmuştur.

2007, 2011 ve 2015'te MHP milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 seçimlerinde ise partisinden milletvekili adayı olarak gösterilmemiştir.

25 Ekim 2017'den beri, kurduğu İyi Parti'nin genel başkanıdır. 2018'de cumhurbaşkanı adayı olmuştur.