Eri Kaneko yaptığı açıklamada, "Camiler de dahil olmak üzere sivillere ve sivil nesnelere yönelik saldırılar, uluslararası insancıl hukuk uyarınca kesinlikle yasaktır." dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Cuma günü Afganistan'da düzinelerce insanın ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bir dizi bombalı saldırıyı kınadı.

Gazze hükümeti duyurdu: Kıtlık yeniden baş gösterdi Gazze hükümeti duyurdu: Kıtlık yeniden baş gösterdi

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunduz vilayetinde Cuma namazından kısa bir süre sonra bir camide meydana gelen patlamada 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti . Taliban'ın geçici hükümetine göre 40'tan fazla kişi yaralandı.

Sözcü, Guterres'in "kurbanların ailelerine en derin taziyelerini ilettiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini" söyledi.

Eri Kaneko yaptığı açıklamada, "Camiler de dahil olmak üzere sivillere ve sivil nesnelere yönelik saldırılar, uluslararası insancıl hukuk uyarınca kesinlikle yasaktır." Dedi.

Şu anda Taliban liderliğindeki geçici yönetim tarafından yönetilen Afganistan'da sivilleri hedef alan çok sayıda patlama , aylarca süren göreceli barıştan sonra güvenlik endişelerini artırıyor.

BM raporlarına göre, Taliban geçen ağustos ayında iktidara döndükten sonra güvenlik durumu düzeldi.

Bu haberde kaynak ANews'tir