Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı üniversite öğrencilerine yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında Karabük Üniversitesinde özellikle Afrika’dan gelen öğrencilerin sayısında yaşanan artışın Abant İzzet Baysal Üniversitesinde de yaşanmaya başladığını söyledi.

IBAN’la ödeme alan esnafa kötü haber! Cezası belli oldu IBAN’la ödeme alan esnafa kötü haber! Cezası belli oldu

Resim

"İBRAHİM KÜRTÜL SAYESİNDE BÜTÜN DÜNYAYA REZİL OLDUK"

Özcan, "Karabük Üniversitesi'nde yaşananlar nedeniyle, artık bütün dünya tarafından rezil olduk. Bu durumun benzerini Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde de görmeye başladık. Bolu'da son üç yılda yabancı öğrenci sayısı 15 kat arttı. Şu anda 102 ülkeden öğrenci bulunuyor. Ancak bu öğrencilerin hangi okul mezunu oldukları bile belli değil. Bazı ajanslar, bu öğrencilere '18 bin liraya kaydını yaptırırız' diyorlar. Üniversite bu durumdan sadece komisyon alıyor ancak maliyeti çok daha fazla."

Özcan, bu durumu organize eden isim olarak gösterdiği İbrahim Kürtül'ün derhal görevden alınmasını talep etti. Ayrıca, "Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız. Onun dışında, neler yapabileceğimizi kendi aramızda tartışıyoruz. Bunlar öğrenci mi değil mi belli değil? Orada suça karışıp, karışmadıkları belli değil, kim oldukları belli değil." şeklinde konuştu.