Walt Disney Co (DIS.N) , pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin yayın hizmetlerine K-pop grubu BTS'nin yer aldığı bir belgesel dizisi ve konser getirecek bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Belgesel dizisi gelecek yıl çıkış yapacak ve Güney Koreli grubun son dokuz yıldaki müzik ve görüntülerini içerecek. Disney yaptığı açıklamada, "BTS Anıtları: Yıldızın Ötesinde" olarak adlandırılan grup üyelerinin "ikinci bölümlerine hazırlanırken" "günlük yaşamlarını, düşüncelerini ve planlarını" sergileyeceğini söyledi.

Geçen ay BTS, üyeler solo projelerde çalışırken grubun ara verdiğini duyurdu.

Disney, programın Disney+ dahil olmak üzere yayın hizmetlerinde küresel olarak yayınlanacağını söyledi. Diğer akış platformları arasında Hulu ve Disney+Hotstar bulunur.

Şirket, programlamayı hangi pazarlarda hangi hizmetlerin taşıyacağını söylemedi.

BTS yönetim şirketi HYBE ile yapılan anlaşma, Disney'in Kasım 2021'de Los Angeles'ta bir stadyum konserinin kaydını yayınlamasına da izin veriyor; bu, grubun COVID-19 pandemisi tarafından zorunlu kılınan iki yıllık bir aradan sonra hayranların önündeki ilk performansı.

Buna ek olarak, anlaşma "In the Soop: Friendcation" adlı ve BTS'den V, "Itaewon Class" TV yıldızı Seo-jun Park, "Parasite" film oyuncusu Woo-shik Choi, şarkıcı ve aktör Hyung-sik'in yer aldığı bir realite şovunu içeriyor.

Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Disney, dizinin "sürpriz bir yolculuğa çıkan" ve "çeşitli boş zaman ve eğlence aktivitelerinin tadını çıkaran" beş arkadaşı izleyeceğini söyledi.

Açıklamada, Disney'in önümüzdeki birkaç yıl içinde diğer HYBE sanatçılarının yeni programlarını da tanıtacağı belirtildi.

Haber Reuters'dan alınmıştır. Orijinali için lütfen tıklayınız.