Bulgar Levası'nın Türk Lirası karşısında değer kazanması ve Bulgaristan Hükümetinin ülkeye dönüşlerde uyguladığı PCR testini zorunluluğunu kaldırması gibi nedenlerle birçok Bulgar, alışveriş için Edirne'yi tercih ediyor. 

Toplu halde tur otobüsleriyle ya da kendi arabalarıyla Edirne'ye gelen Bulgar vatandaşlar ekmeğinden etine kadar her türlü ihtiyacını Edirne'li esnaftan satın alıyor. 

Arabalarında yer kalmadı

Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri yoğunluk oluşturan Bulgarlar, gıda, temizlik malzemeleri, giyim ve ev eşyası gibi birçok ihitiyacını Edirne'den karşılıyor. Çuvallar, kolilerle alışveriş yapıp arabalarını dolduruyorlar. Hafta sonu yaşanan bu Bulgar akınıyla birlikte çarşı ve AVM'lerde yoğunluk yaşanırken otapark ve sokaklarda da kalabalık etkisini gösteriyor. 

''Her şeyimizi Edirne’den aldık''

Alışveriş yapmak için Bulgaristan'dan gelen Yusuf Mümin, "Her şeyimizi Edirne’den aldık. Yiyecekten giyime kadar ne lazımsa alıyoruz. Her hafta geliyoruz. Arabayla geldik, bagajlarımızı doldurup döneceğiz" dedi.

Nurdan Çatova, "Kuzu eti aldık, dana eti aldık. Yağımızı, her şeyimizi aldık. Her zaman geliyoruz. Doldurup gidiyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" diyerek her zaman geldiğini belirtti. 

Yılmaz Haluk ise, "Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe geliyoruz. Yemeni, ayakkabı, çanta, yiyecek, domates, pırasa, marul gibi sebzeler de alıyoruz" dedi.

''Bulgarlar gelmeye başladığından beri satışlarımız arttı''

Pazar esnafı Alona Sozonova, "2 hafta kadar işlerimiz çok durgun geçti. Çünkü Bulgar gelmeyince çok fazla satış yapamadık. Bulgaristan’da PCR test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından işlerimiz hareketlenmeye başladı" dedi.

Edirne esnaflarından Şenol Tuna, "İşlerimiz açıldı. Bulgarlar gelmeye başladığından beri satışlarımız arttı ve işlerimiz hareketlendi. Genellikle hafta sonlarını tercih ediyorlar. Cumadan pazara kadar çok yoğunluk yaşanıyor. O zamanlarda daha çok ilgi gösterip, daha fazla alışveriş yapıyorlar. Ciğer yiyorlar, alışveriş yapıyorlar. Tur otobüsleri de çok fazla var. Yüklü alışveriş yapıyorlar. Bu da bize cansuyu oluyor" açıklamasında bulundu. 

Kendini yere atan AK Parti Meclis üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partisinden istifa etti Kendini yere atan AK Parti Meclis üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partisinden istifa etti

Akın akın geldikleri Edirne'den tüm ihtiyaçlarını karşılayan Bulgar vatandaşlar, alışverişlerini yaptıktan sonra şehri gezip yemek yiyerek kendi ülkelerine dönüyorlar. 

İlginizi çekebilir