Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurarak yüzlerce masum insanın ölümüne neden olması tepkilere yol açarken Türkiye'de birçok insan bir araya gelerek İsrail Konsolosluğu'nun önüne yürüdü. Ünlülerin birçoğu da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla açık bir şekilde Filistin'in yanında olduğunu gösterdi. 

Türk ünlülerden Filistin'e destek paylaşımları yağarken oyuncu, sunucu ve manken Burcu Esmersoy'un beğendiği bir paylaşım dikkat çekti.

Sunucu ve model Burcu Esmersoy, İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona'nın Davut Yıldızlı ve "İsrail'in yanındayım" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı beğendi.

Yönetmen Tülay Gökçimen ise Burcu Esmersoy'un Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik İsrail'in yaptığı katliamları hatırlatıp Burcu Esmersoy'un İsrail'i desteklediğini iddia ederek tepki gösterdi.

Gökçimen, sosyal medya platformu X'te (Twitter) Burcu Esmersoy'un, "İsrail'in yanındayım" ifadesini beğendiğini gösteren ekran görüntüsünü paylaşarak, "Sunucu Burcu Esmersoy'un beğendiği gönderi! Yanında olduğu İsrail daha dün 1000'e yakın insanı katletti ve katledilenlerin çoğu kadın ve çocuktu. Filistin'i sevmeyebilirsin, Müslüman olmayabilirsin ama bu kadar açıkça zalimden katilden yana olmak insanlıktan nasip almamaktır! Elinde oyuncağı ile katledildi çocuklarımız! Merhamet etmeyebilirsin ama böyle açıktan destek vermek" dedi.

Paylaşımın ardından birçok sosyal medya kullanıcısı Burcu Esmersoy'a tepki gösterdi. Esmersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda beğeniyi kendisinin değil ofisinden birinin yaptığını ifade etti.