14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri'nin sonuçlanmasıyla ikinci tura kalan ve 28 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı tarafında hazırlıklar devam ediyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sabah katıldığı canlı yayında seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaftancıoğlu, 14 Mayıs'a giden seçim propagandası sürecinde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı'nın meydanlarda ve meyda üzerinden işlediği Millet İttifakı ile terör ilişkisi hakkında da çok önemli ifadeler kullandı.

"ÖCALAN SERBEST Mİ BIRAKILACAK?"

Program sunucusu İlker Karagöz'ün "Kılıçdaroğlu seçildiğinde terör örgütü elebaşı Öcalan serbest kalacak gibi bir söylem var, karşınıza bunu mu çıkarıyorlar?" sorusuna yanıt veren Kaftancıoğlu şu yanıtı verdi:

"Öcalan'ı serbest bırakacaklar diye kara propaganda yaptılar. Bunun gerçekliği yoktur. Osman Öcalan'ı televizyona çıkaran kimdi? Abdullah Öcalan terör örgütünün kurucusudur. Kesinleşmiş bir cezası var mıdır, vardır. Şu an cezasını çekiyor mudur? Çekiyordur. Kemal Kılıçdaroğlu'nun serbest bırakma yetkisi yoktur, niyeti de yoktur. Yapmaz da. Osman Öcalan'ı televizyona çıkaran kimdi? Onların iktidarda kalabilmek için yaptıklarını, biz kazanmak için yapmayacağız."

TBMM Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu toplandı

"TÜRKİYE'NİN VARLIK VE YOKLUK SEÇİMİ"

Kaftancıoğlu, ikinci tura kalşan cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da  "Kemal Bey kazanacak ve kazanmak zorunda da. 28 Mayıs'taki seçimler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık ve yokluk seçimi olacak.

Vatandaşın ferasetine güveniyorum. Sınırlı medya kuruluşu var. Genel başkanımızın bayramda emekliye vereceği rakamın vaatlerin ulaştırılmaması için çalışan bir mekanizma var.

"VATANDAŞ IN SUÇU YOK"

Vatandaşı suçlayacak bir şey yok. Bu vatandaşın suçu değil. Vatandaş, sesimizi duymadı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun sesi yerine bizim vaatlerimizi anlatan Erdoğan duyuruldu. Bundan sonra daha net iletişim kuracağız. Kaybedecek bir şeyimiz yok."