Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Karşımda ülkemizin en büyük gençlik hareketini görüyorum. Türkiye'nin en güçlü genç enerjisini görüyorum.

TÜGVA çatısı altında 81 ilimizde ve 605 ilçemizde faaliyet gösteren bu yeni nesil gençlik hareketi maya tutmuştur.

Gençlerimizin hem fiziki hem manevi hem ruhi gelişimini en üst seviyede temin ederek Cumhuriyetimizin 2. asrına damgamızı vuracağız.

Dünyada donanımın sadece diplomayla ölçüldüğü dönemler çok geride kaldı. Artık bireysel birikimler çok daha önemli hale geldi. Gençler sizlerden eğitiminizi sürdürürken mutlaka kişisel donanımınızı da tahkim etmenizi istiyorum.

Bir ülkenin, bir milletin en büyük gücü gençleridir. Gençlerinden ümidi kesen bir millet, geleceğini kaybetmiş demektir.

"İSRAİL YÖNETİMİ KATİLDİR"

Nazi kafasının bugünkü temsilcisi İsrail yönetimidir. Kendilerinden başka hiç kimseyi insan yerine koymayan bu kafa, fırsat bulduğunda Filistinlilere yaptığı zulmün daha beterini diğer millet ve inançlara uygulamaktan çekinmeyecektir.

TÜİK paylaştı: Trafik kaza istatistiklerinde rakamlar korkuttu TÜİK paylaştı: Trafik kaza istatistiklerinde rakamlar korkuttu

Gazze'deki zulüm, bırakınız kalple buğzetmeyi dille değiştirme safhasını bile geride bırakmıştır. İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın yekpare bir şekilde eyleme geçmesi gerekiyor.

Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır.

İsrail'e cesaret ve destek veren Amerika ve Avrupa devletleri, tarihe kadın ve çocuk katillerinin hamisi olarak kaydolmuşlardır. Netanyahu'nun başında yer aldığı İsrail yönetimi katildir.

Açık ve net söylüyorum: Hamas, bunların (muhalefet) iddia ettiği gibi bir örgüt kesinlikle değildir. Hamas, canları pahasına vatanlarını savunan bir direniş hareketidir.

Bu ülkede siyaset yaptığı halde çıkıp utanmadan Hamas'a terör örgütü iftirası atan İsrail muhiplerine asla ve asla aldırmayın. Hamas, bunların iddia ettiği gibi bir örgüt kesinlikle değildir. Bilakis canları pahasına vatanlarını ve topraklarını savunan bir direniş hareketidir.

Tüm büyük zalimler gibi siyonizm adına çocuk, kadın katliamları yapan, kendilerini savunma imkanı olmayan masumlara zulmeden İsrail yönetimi de korkaktır. Filistinli kardeşlerimiz arasında vahdetin sağlanması için de tüm taraflarla görüşüyoruz.

Hiçbir tehdide boyun eğmeden Gazze'de katliamın, Filistin'de zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle ve elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz

Türkiye'nin en büyük gücü, gerisinde geniş bir coğrafyaya yayılan dost ve kardeş dayanışmasının olmasıdır.

Editör: Elif Zülfigaroğlu