Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Cem Küçük katıldığı TV100 canlı yayınında yüzbinlerce kişiyi yakından ilgilendiren EYT prim gün şartı hakkında ‘sağlam’ kulisi paylaştı. 

PRİM GÜN SAYISI ŞARTI EYT’LİLERİ YIKTI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun süredir beklediği yasayı TBMM’den geçirmeyi başardı. EYT düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra bazı EYT’li vatandaşlar ilk emekli maaşı ücretlerini almaya başladı. Ancak bu kez EYT prim gün sayısı engeli ortaya çıktı. EYT’de tepki çeken prim gün sayısı 5 bin prim günü. Prim gün sayısını doldurma şartı kademeli bir şekilde 5 bin 974 güne çıkarılması EYT’lilerin emeklilik planlarının ertelenmesine neden oldu. 

CEM KÜÇÜK EYT’DE PRİM GÜN SAYISI BOMBASINI PATLATTI

Cem Küçük katıldığı TV100 canlı yayınında EYT prim gün sayısı hakkında bir kulis verdi. 

Cem Küçük, “BAĞ-KUR ve SGK'yı eşitleme, 5000 prim gün yıllara dağıtıldı, bununla ilgili belki birleştirme... Ben bunların bayram bitene kadar bu vaatlerin ardı arkasının geleceğini düşünüyorum. Bu son söylediklerim duyumdur.” dedi.