Geçtiğimiz gün İstanbul Esenler'de Süleymancılar cemaatine ait olduğu iddia edilen bir öğrenci yurdunda öğrencilere uygulanan  şiddetin görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. İstanbul Valiliği yazılı bir açıklamayla, yurt görevlisi Aykut Ersöz hakkında soruşturma başlatıldığını ve gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada, "Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz" denildi. 

Son olarak, Ersöz emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak adliyeye sevk edildi. 

Bu gelişmenin ardından gözler öğrencilerin ailelerine çevrildi. 

İsrailli bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına sert tepkiler İsrailli bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına sert tepkiler

Oğlunun 3 yıldır bu yurtta kaldığını söyleyen Özcan Yılmaz, "Görüntüleri izleyince şok oldum. İnanamadım, buraya geldim. Çocuklarımın burada eğitim alması için buraya 4 bin lira ödüyorum. Bizim çocuklarımız kendi gönül rızasıyla geliyor. Ben de çocuklarım ilim eğitimleri alsınlar diye, gönlümce gönderiyorum. Hocaların da çoğunu tanıyorum. Olanlara şaşırdım. Kimse çocuğunun dövülmesini istemez Çocuklarımın burada eğitim alması için buraya 4 bin lira ödüyorum, biz memnunuz. Evim buraya çok yakın o yüzden burayı tercih ettim, çocuğumdan her dakika haber alıyorum" dedi. 

"Kuruma Mal Edilemez"

Fazıl Helvacı, "Süreci bekleyeceğiz. Bu durumla ilgili mutlaka yasal süreç başlayacaktır. Yetkili öğretmen her kimse onun emniyette ve karakoldaki ifadesinden sonra tutuklanıp tutuklanmayacağını bekleyeceğiz. Burada yurt yönetimi tamamen suçlu bulunursa ve bizim çocuklarımıza da böyle bir şey yapılmışsa çocuğumuzu burada tutmayacağız. Ancak bir kişi bir anlık şiddet ile bunu yaptıysa bunu bütün kuruma mal etmenin anlamı yok" diye konuştu.