750 bin kamu işçisi enflasyonun altında ezilmeye devam ediyor. Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zamma tepki gösteren ve aldıkları ücretin asgari ücretin altında olduğunu söyleyen  işçiler hükümete çağrıda bulundu. 

Kamu işçisi yüzde 45 zam istiyor - Bloomberg HT

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

750 BİN KAMU İŞÇİSİ TEPKİLİ!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 750 bin işçi 32,75'lik zamdan yararlanamıyor. Yaptıkları açıklamada 2018 yılından beri tayinin gerçekleşmediğini ve bu durumun aile bütünlüğünü olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar, 750 bin kamu işçisinin tamamı yüzde 32,75'lik zamdan yararlanamıyor.

Türk-İş'in Hükümet ile yaptığı sözleşmeye göre bu işçilerin bir kısmı ise ancak Mart ayının başında yapılan zamdan yararlanabiliyor. Yapılan hesaplamalara göre Mart ayında bu zammı alan işçilerin zam oranı yüzde 20'lere kadar geriliyor. Vergi dilimlerinden kamu işçisi muzdarip Taşerondan kamuya geçen işçilerin tayin hakkı yok.

Kamu İşçisi İle Memurların Meslek Meslek Zamlı Maaş Farkları Hesaplandı!  Detaylar Şaşırtıcı!

İçiler 2018 yılından beri tayinin gerçekleşmediğini ve bu durumun aile bütünlüğünü olumsuz etkilediğini belirtiyor. Ek zam ve refah payı isteyen kamu işçileri, tüm toplu sözleşmelerin ek protokolle 1 Ocak tarihine taşınmasını talep ediyor.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

Kamu işçisine temmuzda da zam var | Türkiye Ekonomisi Haberleri

CEMAL ENGİNYURT'DAN KAMU İŞÇİLERİNE DESTEK!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 750 bin işçinin sesi oldu. Yaptığı açıklamada hükümete tepki gösteren Enginyurt, ''Enflasyona emekliler ve memurları ezdirmedik diyenler yalan konuşuyor. Kamu işçileri zam istiyor dalga geçtiniz, onlarıda ezdiniz.'' şeklinde yaptığı açıklamada tepkisini dile getirdi.