CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün(26 Ocak) saat 18.00 sularında twitter hesabından "Sevgili halkım, bu akşam saat 22.00'de önemli bir konu hakkında size bilgi vereceğim. Burada buluşmak üzere." paylaşımını yaparak tüm vatandaşların merakla bu açıklamayı beklemesine sebep oldu.

Kılıçdaroğlu ardından saat 22.00'de bir video paylaşarak vermek istediği bilgileri açıkça ifade etti. Sözlerine" Bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir. Partiler gelir gider. Devlet ise bakidir. Ama saraydaki yolsuzluklar, israflar, peşkeşler... " cümleleriyle başlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bu belgelerden sadece birine şahit olmanız için sizi davet ettim. Bir belgeyi anlatayım. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 TL ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir. Aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2020'de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 TL'ye beşli çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için tek bir imza ile 6 milyar çeteye peşkeş çekiliyor."

"Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni haber değil"

"Hazinenin kasasını soyanlar doymamış. Daha da çok para istemişler. İmzalamak zorunda kalmış. Aslında ben bugün size saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu sağır sultan için bile yeni haber değil. Devletin denetlemeyle ilgili kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değil. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız. "

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt

"Ey şahıs sana sürprizlerim var"

"Ey şahıs sana sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şuan ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum. Bu belgeleri kendisine sorabiliir misiniz?Neyse siz sormasanız da bu devletin şerefli onurlu bürokratları da halkımız da soruyor, soracak zaten. Bu suçlara ortak olanlara ise tabi ki farklı bir muamele olacak. "

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle bitirdi:

" Selam olsun o vatanperver bürokratlara. Selam olsun memur Teoman'a. Selam olsun direnenlere. Selam olsun..."

ilginizi çekebilir