TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Çırak ve staj sigortası olanların mağduriyeti giderilmeli." dedi.

Sarıbal, staj ve çıraklıkta çalışmaları sigorta başlangıcı olarak sayılmayan bir grupla Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Altın fiyatları dalgalanma sürüyor! Gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatları dalgalanma sürüyor! Gram altın ne kadar oldu?

Ülkenin kanayan yaralarından birini gündeme getirdiklerini dile getiren Sarıbal, 1999 öncesi stajyer ve çırak olarak çalışan ancak çalışmaları sigorta başlangıcı sayılmadığı için emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemeden yararlanamayan yaklaşık 300-350 bin kişinin haklarını aradığını söyledi.

Bu kişilerin, gerekli düzenlemelerin seçimlerden önce yapılmasını istediğini ifade eden Sarıbal, askerlik ya da hamilelik borçlanması varken stajyer ve çırak olanların böyle bir hakkı bulunmadığını belirtti.

Sarıbal, "Çırak ve staj sigortası olanların mağduriyeti giderilmeli. İktidarı bu konuda göreve çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.