İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam

2024 yılının ilk günleri itibarıyla, trafik kurallarını ihlal eden ve ehliyetlerine el konulan sürücüler için gündemdeki en önemli konulardan biri "ehliyet affı" oldu. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamalar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan son gelişmeler, binlerce sürücüyü yakından ilgilendirir hale geldi.

Ehliyetine el konulan sürücüler müjdeli haberi beklerken CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Meclis'teki basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan internet gazetelerinin sorununu TBMM'ye  taşıdı - Siyaset - Gazete Gerçek

3 şart sunuldu

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, şoförlerin ehliyet affı talebi olduğunu belirterek insan canına kast etmeyen, yaralamaya sebebiyet vermeyen ve madde bağımlısı olmayan şoförler için bir defaya mahsus ehliyet affı uygulanmasını istedi. 

Marketlerdeki ürünlere bu hafta zam geldiğini ifade eden Çan, akaryakıt zamlarının da şoför esnafını olumsuz etkilediğini belirtti.

Mevcut şartlarda ekonomik sıkıntı yaşadıklarını dile getiren şoförler ve aralarında geçimini şoförlükle sağlayan vatandaşlar konuyla ilgili yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Editör: Zeynep Peksoy