Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler

28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesine dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının tepkileri günden güne artıyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj yapmış binlerce vatandaş, EYT kapsamına dahil edilmek istiyor. 

Staj Sigortaları Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, meslek lisesi, üniversite ve meslek yüksek okullarında zorunlu staja tabi tutulan, sanayide, araba tamirhanelerinde, kuaförlerde ve benzer iş kollarında çalışıp, 1 günü teorik eğitim için meslek okullarına gönderilenlerin sigortalarının emekliliğe başlangıç sayılması gerektiğini söyledi. Salman, stajyer ve çıraklık okuluna gidenlerin, sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa süreli sigorta primlerinin yatırıldığını belirterek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında yer almak için ilgili kurumlara rapor sunduklarını ve destek beklediklerini açıkladı.

GİRGİN'DEN DESTEK GELDİ

Staj sigortası’nın başlı başına mağduriyet yaratan bir uygulama olduğunu söyleyen Girgin, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlenmede staj mağdurları yok sayıldı. Stajyer ve Çırak bir kenarda öylece bekliyor. Çalışmış ter dökmüş üretmiş insanların emeklerini yok sayıldı.
14 Mayıs’ta iktidara geleceğiz ve bu sorunu çözeceğiz." dedi.