CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için toplandı.

Özcan, 18 Temmuz’da yazılı savunmasını vermesinin üzerine bugün, partinin genel merkezinde sözlü savunmaaını yaptı. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran’da kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. CHP Merkez Yönetim Kurulu Özcan için oy birliği ile kesin ihraç talebine karar verilmişti.

Özcan partiye katılan bazı belediye başkanlarına göndermede bulundu."YDK'ya sözlü olarak savunmamı yaptım. Ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendi irademle; ülkeme ne katabilirim partime ne katabilirim diye katılanlardanım. Partiye 'gel seni belediye başkanı yapalım' diye davetle gelenlerden değilim." dedi.

"Verilecek karar ne olursa olsun ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim. Bu tavrımda bir değişiklik olmayacak." dedi.

TRT İspanyolca yayın hayatına başladı TRT İspanyolca yayın hayatına başladı

Ne Olmuştu?

Özcan, 16 Mayıs'ta yapılan belediye meclisi toplantısında AK Parti’li meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik sarfettiği aşağılayıcı sözler tepki toplamıştı. Özcan, toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” ifadelerini kullanmıştı.