BM: İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz BM: İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz

Doğu Türkistan'da Müslüman Uygurlara karşı soykırımına devam eden Çin, zulüm yöntemlerinde yenilerini geliştiriyor. Kovid-19 tedbirleri bahanesiyle insanları evlerinde ölüme kilitleyen Çin'in vahşeti görenleri dehşete düşürdü.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde kapıları dışarıdan kilitlenen Uygurların evlerinde açlıktan öldüğü, kiminin ise yaşadıklarına dayanamayarak intihar ettiği belirtildi. Bazı videolarda ise açlıktan çocukların hastalanmaya başladığı, açlıktan ölen anneleriyle aynı odada kaldıkları görüldü.

Karar'ın haberine göre sosyal medyada paylaşılan videolarda bir Uygurun hapsedildiği evinde ölü bulunduğu gösterildi. Doğu Türkistan'lı aktivistlerin paylaştığı videolarda “Doğu Türkistan'lılar kapıları dışarıdan kapatılarak aylardır evlerine hapsedilmiş durumda. Gıda ve diğer ihtiyaçları çözümsüz bırakılan Uygurların açlıktan, hastalıklardan öldüğü veya dayanamayıp intihar ettiği haberleri gelmeye devam ediyor” denildi.

BİNLERCE EV KİLİTLENDİ

Bir başka videoda ise şu ifadeler kullanılıyor: “Çin, 'Kovid karantinaları' bahanesiyle Uygurları evlerine kapatıyor ve aç bırakıyor. Bu videodaki adam, 'Parti için minnettar' iken 'videoyu yayınlamaktan başka seçeneği olmadığını' söylüyor. Yemek olmadığı için çocuklarının 3 gündür yemek yemediğini söylüyor.”

Bir diğer videoda Uygurlu bir kadın, günlerdir aç kalan çocuklarını gösteriyor ve “Bunlar insan, taş değiller, insanın önceliği olması gerekmiyor mu? Bakın millet, hiç sempatiniz yok mu? Ah kadrolar, sizin çocuğunuz yok mu?” ifadeleri kullanılıyor.

Çin'in evine kapattığı ve açlıktan ölen Uygurların sayısına ilişkin ise bir veri açıklanmadı. Ancak bu durumda binlerce evin olduğu belirtiliyor.