4 yıl önce, 12 yaşındaki E.S.'nin yaz tatilinde gittiği kuran kursunda caminin imamı tarafından taciz edildiği iddiasıyla açılan davada, sanık savcının talebine rağmen serbest bırakıldı. Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, sosyal medyadan paylaştığı video ile isyan etti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan ancak Adana'nın Pozantı İlçesi'nde babasının kasap dükkanının bulunması sebebiyle orada bulunan ve yaz tatili sebebiyle mahalle camisinin kuran kursuna giden E.S.'nin caminin imamı M.D. tarafından taciz edildiği iddiasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi.

MAHKEME TUTUKLAMA TALEBİNİ REDDETTİ

Savcı, davada tutuksuz olarak yargılanan M.D.'nin “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Savcı, mağdure E.S’nin okuduğu yatılı okulda uyku ve uyum problemlerinin ortaya çıktığı, halisünasyonlar gördüğü, rehber öğretmenin mağdurenin durumunu fark etmesi üzerine durumu yetkililere bildirmesiyle soruşturmanın başladığını hatırlattı. Ancak mahkeme heyeti bir önceki duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da tutuklama talebini reddetti. Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, sosyal medyadan paylaştığı video ile tutuklanma talebinin reddine isyan etti.

MAHKEME BAŞKANI: BERAAT ETMESİ SUÇSUZ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ

Saadet Özkan herkesi çocuklar konusunda duyarlı olmaya çağırarak "Mahkeme sonunda yüreğimizi yakan bir cümle vardı bunu özellikle söylemek istiyorum. Mahkeme başkanı 'beraat etmesi suçsuz olduğu anlamına gelmez'dedi. Bu ülkedeki çocukların huzuru için bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Annenin çığlığı kulağımdan asla gitmeyecek. Biz yoksuluz diye mi bunlar  başımıza geliyor dedi. Bu ülkenin çocukları sahipsiz değil."

“KIZIM 3 DEFA İNTİHARA KALKIŞTI”

E.S.'nin annesi A.S ise “Kızımız 3 defa intihara kalkıştı. Sabaha kadar başında beklemekteyim. Geceleri çığlıklarla uyanmaktadır. ‘Yapma' diye bağırmaktadır. Adalet istiyorum ve ceza almasını istiyorum” dedi. Sanığın tutuklanmaması karşısında dava sonrasında sinirlerine hakim olamayan anne A.S. adliye koridorunda bağırarak tepkisini dile getirdi.

HALUK LEVENT DAVAYA AHBAP İLE DESTEK VERECEK

Bakan Özhaseki’den fırtına ve yağış uyarısı Bakan Özhaseki’den fırtına ve yağış uyarısı

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan’ın sosyal medyada paylaştığı videoya destek Haluk Levent’ten geldi. Haluk Levent Twitter’dan yaptığı paylaşımda "Bu avukat arkadaşımız İle görüşeceğiz ve davaya AHBAP’lar olarak katılacağız.. Çocuğumuza tüm yaşamı boyunca eğitim bursu sağlayacağız.." dedi.