2020 yılında dünyayı pandemiye sürükleyen Corona virüsü uzun zamandır hem ülkemizde hem de dünyada düşüşteydi. Şimdilerde ise uzmanların uyarılarına göre vaka sayıları artmaya başladı.

" Genelde kafanın iki yanında ağrıya dikkat"

Durumun ciddiyetini duyuran uzmanlar iki semptoma dikkat çekiyor. Uzmanlar, “Bu ağrılar genelde kafanın iki yanında görülüyor ve tek yerde oluşmuyor. Üstelik bu baş ağrıları sıradan ağrı kesicilere karşı da dayanıklı” açıklamasını yaparak vatandaşları uyardı. Hastalığın başında baş ağrılarının görüldüğünü ifade ettiler.

"Kas ağrısı varsa Omicron olabilir"

Uzmanlar baş ağrılarının uzun Corona virüs sendromuyla da bağlantılı olduğuna dikkat çekerek kas ağrılarının da özellikle Omicron varyantıyla yayıldığını söyledi. 

Bakan Koca duyurdu! Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler Bakan Koca duyurdu! Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler

 “Covid-19 olan insanların kaslarında ağrı ve acı oluşuyor. Özellikle omuzlar ve bacaklar. Kas ağrısı, erken Covid-19 semptomlarından biri” açıklaması herkesi korkuttu. Gençlerde kas ağrıları birkaç gün sürerken yaşlılarda bu süre daha fazla uzuyor.