İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu yakın zamanda hayatını kaybetti. Cemaat liderinin yaşamını yitirmesiyle cemaat içerisinde başa kim gelecek kavgası başlamıştı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Sadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'ya kaset tehdidinde bulunmuştu. Yayınladığı videoda Cübbeli için "Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur" ifadelerini kullanmıştı.

Cübbeli ise bunu üzerine "Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat'ın cuntasından, FETÖ'den korkmamışım, bundan mı korkacağım? açıklamasını yapmıştı. 

Cübbeli'ye "Bu ülkeden kadınla dönmüşsünüz." sorusuna cevap geldi

Ne alakası var? FETÖ'nün en güçlü döneminde havaalanından kadınla geliyorsun da, FETÖ nasıl çekmeyecek? Zaten FETÖ beni o işlerden hapse attı. Benim gibi bir adam havaalanından kadınla nasıl gelir? Herkes görüyor. Kahire'de kabir ziyaretlerine gittik. Lübnan'a geçtik. Sohbetler, toplantılar, hepsi belli.

Annem "Rüya gördüm evladım Mahmut Efendi 107 yaşına kadar yaşayacak" demişti. Ben buna sevindim. Accan'la aramızda bu konu geçmiş olabilir. Kasetlerde baldır bacak yok. Varsa da yayınlasın. Meydan okumazsam, "Şeyhliğin ilan edecekti, kasetlerle durdurdum" diyecek. Ne diye o payeyi vereyim namussuzluğa.

Cübbeli Hoca cemaat içerisinde çekişmelerde olmayacağını Hasan Hocaefendi'den sonra bakacağını da belirtti.

İsrailli bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına sert tepkiler İsrailli bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımına sert tepkiler

Kaynak: BirGün