DSP Genel Başkanı Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, asgari ücret tespiti ile ilgili çalışmalarda artık sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Aksakal, yaşanan ekonomik sıkıntıların en çok etkilediği kesimlerin başında yer alan asgari ücretli çalışanların bir nebze olsun rahat nefes alabilmesini sağlayacak kararın belirlenmesini temenni ettiklerini belirtti.

"20 BİN LİRA SEVİYESİNDE OLMALI"

Asgari ücretin bundan böyle yılda bir kere belirleneceği öngörüldüğü için 2024 enflasyon ihtimali de göz önüne alınarak, asgari ücret tutarının 20 bin lira seviyelerinde tespit edilmesinin hakkaniyet kriterlerine uygun olacağını söylediklerini hatırlatan Aksakal, "Bu kez biraz daha somut yaklaşmak gerekirse asgari ücrete devlet sübvansiyonu çok yüksek oranda olmalıdır. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin işçi çıkarmasının önüne geçilmeli, istihdam özendirilmelidir." diye konuştu.

"EMEKLİ MAAŞLARI 14-15 BİN LİRA ARASINDA OLMALI"

150 TL’lik aylık destek sona erdi! Doğal gazda yeni dönem 150 TL’lik aylık destek sona erdi! Doğal gazda yeni dönem

Aksakal, özellikle emekli maaşının kamu vicdanını rahatlatacak düzeyde belirlenmesi ve minimum 14 bin ile 15 bin lira arasında olması gerektiğini ifade etti.

"FAİZ İNDİRİMİNE ERKEN GİDİLİRSE..." 

Türkiye ekonomisinde 2024 yılı için en önemli konunun, büyümeden ne kadar fedakarlık yapılacağı olduğunu belirten Aksakal, uygulanan politikalarla iç talebin azaltılmasının, ihracata önem verilen bir yıl olacağını gösterdiğini söyledi.

Aksakal, "Yerel seçim ve ekonomik zorluklar sebebiyle faiz indirimine erken, yani 2024 yılının ilk çeyreğinde gidilirse yabancının ülkemize bakış açısı değişir, enflasyon olumsuz etkilenir ve döviz kurları TL karşısında hızlı artış yönüne kayabilir. Bizim değerlendirmemize göre faiz indirimleri, 2024 yılının enflasyon durumuna göre yılın dördüncü çeyreğine bırakılmalıdır." değerlendirmesini yaptı.