Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gaziemir Fuar Alanı'nda konuşma gerçekleştirdi. "İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerine yok Bay Kemal. Ha bire ‘‘Cumhur ittifakı’nın adayı belli olsun’ diyorsun. İşte söylüyorum adayı Tayyip Erdoğan.” sözleriyle Cumhur İttifakı'nın adayının kendisi olduğunu duyurdu.

"Cumhur İttifakı'nın adayı belli oldu"

Ardından, "Ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla." sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Konuşmasının devamında "Buradan aynı davetimiz bir kez daha yapıyorum artık kaçak güreşmeyi bırak, ipe un sermekten sürekli bahane üretmekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ya adaylığını ya da adayını açıkla.” sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"Bugün bir dava daha kazandım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu açıklamalarla devam etti: 

Hatay'da kuduz tespiti! 2 mahalle karantinaya alındı Hatay'da kuduz tespiti! 2 mahalle karantinaya alındı

"Bu şehrin (İzmir) yerel yönetimden kaynaklı sorunlarına çözüm geliştirmek yerine şahsımızla ve aile fertlerimizle ilgili sürekli yeni iftiralar üretiyor. Bugün bir dava daha kazandım. Sağ olsun o böyle yaptıkça biz de davaları kazanıyoruz. Nihai kararlar da geldikçe uygun olan yerine Bay Kemal’in adına hayır yapıyoruz."

"Kendisi daha önce İstanbul milletvekilliği yaptı"

"Kendisi daha önce İstanbul milletvekilliği yaptı. Ama oranın da ilçelerini bilemeyecek kadar seçildiği yerden habersizdi. Daha vahimi bu zat bazı şehirlerimize ayrı ülke diyecek, bazı şehirlerimizi başka bölgeler sanacak kadar Türkiye’den de habersiz. Eline ne tutuşturulursa belge diye kürsüde sallayan her seferinde mahkum olduğu halde yalandan ve iftiradan vazgeçmeyen zatın bugüne kadar ne seçildiği şehirlere ne de ülkeye hiçbir hayrı dokunmadı."

"Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor"

"Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu da çıkıp adam gibi, delikanlıca yapmak yerine tıynetine uygun şekilde sütre gerisinden dolambaçlı yollardan gerçekleştirmeye çalışıyor. Fakat bu da bir yere kadar, ülkenin yönetimine talip olmak, CHP kürsüsünden gece yarılarında sosyal medyada masasının etrafına, altına doldurduğu şürekâsının önünde şaklabanlık yapmaya benzemez. Artık masa etrafında top çevirme, ortaklarını idare etmek adına milleti oyalama devri geride kaldı. Vakit karar verme vakti."