Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde konuşma yaptı.

"SİZLERİN EMEKLERİYLE MÜMKÜN OLACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi aslında Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öğe haline getirme teşebbüsleridir. İslam'ı Türk'ten Türk'ü de İslam'dan koparan, ayrıştıran, arasına sahte duvarlar ören anlayışın bu topraklarla hiçbir illiyeti yoktur" ifadelerinde bulundu.  Erdoğan "Irkçılık, asabiyet, cehalet gibi sosyal marazları ortadan kaldırmak sizlerin emekleriyle mümkün olacaktır" sözlerini kaydetti. 

"TEKRAR YAŞANMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "15 Temmuz, hoca kılıklı bir sahtekarın ülkemize ne kadar büyük zarar verebileceğinin en son örneğidir. Böyle bir facianın tekrar yaşanmasına müsaade edemeyiz" ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Hangi kökene, mezhebe ve hayat tarzına sahip olursa olsun hiçbir insanımızın din konusunda yanlış, ön yargılı bir anlayışla kuşatılmasını temenni etmeyiz. Tek bir evladımızın dahi ihanet şebekeleri ve terör örgütlerinin avucuna düşmesine rıza gösteremeyiz"

"MİLYONLARCA VATANDAŞIMI GERİCİ DİYEREK TAHRİK EDİYOR"

"İslam'ı Türk'ten Türk'ü de İslam'dan ayırmaya, koparma çalışan anlayışın bu topraklarda hiçbir gücü yoktur. Bu ülkenin ana muhalefetinin genel başkanı, çocuklara din eğitimi verilmesine 'Orta Çağ zihniyeti' deme gafletini gösteriyor.

Sivas'ta ATV'nin devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti Sivas'ta ATV'nin devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti

Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından kirli kampanyalar yürütüldüğünü görüyoruz. Bunlardan birisi İslamsız Türklük kavramıdır. Böylece milletimizi ayakta tutan, tarihi kültürleri tahrip edilmek isteniyor. İslamın gaza ruhunu taşımayan bir Türk kimliği, Türklüğü rafa kaldırma projesidir. Kampanyanın ikinci kulvarında ise şeriat düşmanlığı vardır. 

Şeriata düşmanlık, dinin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak elbette bir tercih konusudur. Ancak dinin emirlerine karşı gelmek başka bir durumdur. Bu ülkenin hukuku korumakla görevli kimi baroları çıkıyor, Kelime-i Tevhid'le ilgili suç duyurusunda bulunabilir. Milyonlarca vatandaşımı gerici diyerek tahkir edebiliyor"

Editör: Gizem Külcü