Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada "EYT ile ilgili sorunu söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Kabine Toplantısı sonrası EYT'ye ilişkin açıklamada bulunması bekleniyor.
Geçen hafta, AK Partili vekiller Türkiye Büyük Millet Meclisim'in 27, 28, 29 Aralık günlerinde tatil olmasını önerdi. AK Parti'nin önerisi,
MHP'li milletvekillerinin desteğiyle kabul edildi. 

EYT'DE 'YAŞ ŞARTI' TARTIŞMASI

EYT düzenlemesine ilişkin çalışmalar devam ederken son olarak yaş şartı tartışıldı.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında geçen hafta bir toplantı yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı.

Toplantıda 'EYT'de yaş sınırı düzenlemesine gidilebilir' görüşü çıktı. Buna göre kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı gündeme geldi. Ancak yaş sınırı gelip gelmeyeceği konusunda net bir karar alınmadı.

Düzenlemeyle ilgili çalışmalara henüz son şekli verilmedi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından düzenlemenin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşılacak.