Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Temmuz'da Güney Amerika ülkelerine ziyaret gerçekleştirecekti. Bugün ise bu ziyaretin ertelendiği duyuruldu.

Meksika, Venezuela ve Arjantin'i kapsayan bu ziyaret ileri bir tarihte yapılacak. Bu ziyaretlerle ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin ve ticaret hacimlerinin artırılmasına yönelik adımların masaya yatırılacaktı.

"Erdoğan’ın gelişini memnuniyetle karşılıyoruz"

Temmuz başındaki G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Meksika’yı temsilen Endonezya’da bulunan Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard “Erdoğan’ın gelişini memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı beklediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Amerika ziyaretini neden erteledi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Amerika ziyaretini ertelemesinin sebepleri merak ediliyor. Esad rejimi Türkiye'nin harekat yaptığı bölgelere askeri sığınak yaptı. Esad rejiminin böyle bir sığınak gerçekleştirmesi harekatın zorlu geçeceği anlamına mı geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Amerika ziyaretini bu sebeple mi erteledi? soruları gündeme geldi.

Editör: Gizem Külcü