En son kefaletle serbest bırakılmasına karar verilen 40 yaşındaki futbolcunun davasıyla ilgili çarpıcı bir gelişme daha ortaya çıktı. Bu kez haberlerde Neymar ve babası da var. 

Panathinaikos şampiyonluk şansını zora soktu! Taraftarlar Fatih Terim'e tepki gösterdi Panathinaikos şampiyonluk şansını zora soktu! Taraftarlar Fatih Terim'e tepki gösterdi

ŞUBAT AYINDA CEZASI VERİLMİŞTİ 

ŞUBAT AYINDA CEZASI VERİLMİŞTİ

Barcelona formasıyla en fazla kupa kazanan futbolcu unvanına sahip olan Brezilyalı futbolcu Dani Alves, 2022'de bir gece kulübünde bir kadına cinsel saldırı ve tecavüz suçlamasından yargılanıyor. Alves ile ilgili bir önceki karar, bu yılın başında şubat ayında verilmişti.

4.6 YIL VE 150 BİN EURO 

Alves, yargılandığı davada 4,6 yıllık hapis ve 150 bin euro para cezasına çarptırılmıştı. İspanyol mahkemesinin karar metninde şu ifadeler yer almıştı: "Sanığın (Dani Alves)müştekiyi aniden yakalayarak yere attığı, hareket etmesini engellediği ve müştekinin hayır demesine, ayrılmak istemesine rağmen cinsel ilişkiye girdiği kanıtlanmıştır.

"CİNSEL SALDIRIYI İNKÂR ETMEMİŞTİR" 

Bunu, şiddet kullanımı ve rıza olmamasına rağmen yaptığı tespit edilmiştir. Mağdur, cinsel ilişkiye tüm gücüyle karşı çıkmış ancak engel olamamıştır. Mağdurun iradesini kırmak için şiddetin varlığını açıkça ortaya koyan yaralar mevcuttur. Sanık da cinsel ilişkiyi inkar etmemiştir. Mağdurun rıza gösterdiğine dair hiçbir kanıt bulunamamıştır."

1 MİLYON EURO İLE SERBEST! 

Dani Alves ile ilgili son karar ise 20 Mart Çarşamba günü verildi. İspanyol gazetesi Marca'nın haberine göre Barça'nın eski yıldızının, 1 milyon euro kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karar verildi. Kararı, Barcelona Temyiz Mahkemesi'nin verdiği bildirildi.

NEYMAR VE AİLESİ YARDIM ETTİ

NEYMAR VE AİLESİ YARDIM ETTİ 

İngiliz basınından Daily Mail'de yer alan habere göre Neymar'ın ailesi, Dani Alves'in tecavüz davasında Brezilyalı futbolcuya yardımcı oldu. Haberde, Neymar'ın ailesinin Dani Alves'in 150 bin euro'luk para cezası ödemesine yardımcı olduğu aktarıldı.

CEZASI DÜŞTÜ  

Yapılan bu ödemenin ardından Dani Alves'in hapis cezası 9 yıldan 4 yıl 6 aya düşürüldü. Öte yandan Neymar'ın babasının, en üst düzey hukuk temsilcilerinden Gustavo Xisto'yu davada Dani Alves'e yardımcı olması için görevlendirdiği bildirildi.

NEYMAR'IN BABASINDAN AÇIKLAMA! 

Tüm bu yaşananların ardından Neymar'ın babasının, son kefalet ücreti olan 1 milyon euroyu ödeyip Alves'i hapisten çıkaracağı iddia edilmişti. Bu haberlerin üzerine Neymar Santos Sr, Instagram hesabından bir açıklama yapma gereği duydu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'DAVADAN BAĞIMSIZ YARDIM ETTİM' 

"Herkesin bildiği gibi, ilk başta Dani Alves'e herhangi bir davayla bağlantısı olmaksızın yardım ettim. İspanyol mahkemeleri daha sonra mahkumiyet kararı verdi. Yani durum şu anda, bir öncekinden farklı durumda.

'BU MESELE KAPANMIŞTIR' 

Şimdi medyada benim ve oğlumun adını anarak birtakım spekülasyonlar yapıyorlar. Artık bize bağlı olmayan bir konuyla bizi ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Umarım Daniel kendi ailesiyle birlikte aradığı tüm cevapları bulur. Bizim için, ailem için bu mesele kapanmıştır."