Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 2 büyük depremden etkilenen 10 ilden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde 2013'te yapılan 250 daireli, 12 katlı Rönesans Rezidans, depremde yerle bir oldu.

'CENNETTEN BİR KARE' REKLAMI ORTAYA ÇIKTI

1000'e yakın kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, inşaatı yapan şirketin, 2013'te rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ ifadeleriyle paylaştığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm bir zorunluluktur Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm bir zorunluluktur

Rezidansın yer aldığı sokaktaki 12 katlı başka bina da deprem nedeniyle yıkıldı. Rezidans ve diğer apartmanda enkaz altındakileri kurtarmak için ekipler, çalışmalarına devam ediyor. Enkaz altında yakınları olan vatandaşlar da yapının yakınında gelecek iyi haberler için umut içinde bekliyor.

HATAYSPOR'LU TANER SAVUT VE CHRİSTİAN ATSU DA ENKAZ ALTINDA

Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve aynı takımdan arkadaşı Christian Atsu'nun Rönesans Rezidans enkazında olduğunu "Taner Savut ve Christian Atsu enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz. Ekinci Mahallesi, İnönü Bulvarı, A1 Blok, 9. kat. Rönesans Rezidans, Hatay" ifadeleriyle paylaşıp, yardım çağrısında bulunmuştu.