Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama

Kamu personellerinin atanması ve görev değişiklikleri işlemlerini yürüten ve KPSS'nin takibini yapan Devlet Personel Başkanlığı'nın önümüzdeki aylarda kapanacağı bildirildi. 

Başkanlığın kapanma kararının geçtiğimiz yıl yayımlanan bir kararname ile verildiği ve önümüzdeki aylarda kapanma işleminin gerçekleşeceği bildirildi. 

Temmuz ayında yayınlanan kararnamede “Devlet Personel Başkanlığı’na verilen görevler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle anılan başkanlık tarafından yürütülmeye devam olunur. Bu sürenin bitiminde başkanlık kapanmış sayılır. Başkanlık birimlerinin personel, taşınır ve taşınmazlar ve diğer ilgili hususlar bakımından Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına devri, Cumhurbaşkanınca belirlenen makam tarafından yürütülür” ifadeleri yer almıştı. 

Daha önce ismi Devlet Personel Dairesi olan kurum 1984 yılında Devlet Personel Dairesi Başkanlığı adını almıştı. Devlet Personel Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının kaldırılması, özelleştirilmesi veya bazı kadroların iptal edilmeleri durumunda açığa çıkan personelin diğer kamu kurumlarına atanması gibi faaliyetleri yürütüyor. 

1999 yılında kurulan Devlet Memurları Sınavı ve 2002 yılında kurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı sistemini de Devlet Personel Başkanlığı takip ediyor

Editör: TE Bilişim