Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde silahlı saldırılara maruz kalan ve vergi kaçakçılığıyla suçlanan Dilan ve Polat çifti ile Engin Polat hakkında soruşturma yürüttüğünü duyurdu. Başsavcılık, ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, şüphelilerin "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına aykırı davrandıkları" iddiasını araştırdığını bildirdi.

POLAT ÇİFTİNE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin vergi kaçakçılığı, sahte belge düzenleme ve kara para aklama suçlarından yargılandığı bildirildi. Şüphelilerin yurt dışına çıkış yasağı ve mal varlıklarına el koyma tedbirleriyle birlikte tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, şüphelilerin internet üzerinden yaptıkları satışlarda sahte fatura kullanarak vergi matrahını düşürdüklerini, ayrıca kozmetik ürünlerinin kalitesiz ve sağlıksız olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Savcılık, maddi gerçeğin her yönüyle ortaya çıkarılması için titiz bir çalışma yaptıklarını ve şüphelilerin cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

225 MİLYON GERÇEK DIŞI MAL ALIŞI

MASAK raporunda da şüphelilerin sahte belge düzenleyen şirketlerle ilişkili oldukları ve toplam 225 milyon liralık gerçek dışı mal alışı yaptıkları ortaya konuldu. Raporda, şüphelilerin kara para aklama faaliyetlerinde bulundukları ve vergi usul kanununa muhalefet ettikleri de vurgulandı.

Şüphelilerin sahibi olduğu şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum bulunuyor.