Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında çalıştırmak üzere  mühendis alımı için başvuruları onaylamaya başladı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun genel şartlarını taşıyan ve 2022 KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alan kişiler, 12 Ocak 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek. sinav.diyanet.gov.tr

Diyanet İşleri Başkanlığı Mühendis Alımı İçin Başvurular Başladı!

THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor

Başvuru işlemleri, adayların kendi başvurularını yapmalarını şart koşuyor ve başvurular,  bakanlığın resmi sitesi üzerinden 02 Ocak 2024 – 12 Ocak 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvuru şartlarını taşıyan adayların öğrenim durumları elektronik ortamda belirlenecek ve başvuru işlemleri onaylanacak.

Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacak ve sınav konuları, mesleki bilgi düzeyi, kavrayıp özetleme yeteneği, genel kültür, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık gibi kriterleri içerecek şekilde belirlenmiştir. Sınav sonuçları başkanlık internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca adaylara tebligat yapılmayacaktır.

Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 taban puan almak gerekirken, başarı sıralaması sözlü sınav puanına göre yapılacaktır. Güvenlik soruşturması sonucu olumlu olan adaylar atanacak.

Başvuru süreci ve sınavla ilgili detaylı bilgiler için bakanlığın resmi adresi ziyaret edilebilir veya Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile iletişime geçilebilir.