Umre vaadiyle dolandırıcılık: 400 kişi 10 milyon lirayı kaptırdı Umre vaadiyle dolandırıcılık: 400 kişi 10 milyon lirayı kaptırdı

Dünyanın en güzel dört seyahat rotasından biri olan Turistik Doğu Ekspresi 12 Aralık’ta yeniden seferlerine başlamıştı. 34 saatlik keyifli yolculuğun ardından ilk tren Kars'ta coşkuyla karşılandı. Trenden inen yolcular gözlerine inanamadı. 

HEYET KARŞILADI

Turistik Doğu Ekspresi yolcularını Tren garında Vali Yardımcısı Muhammed Furkan Tuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Kars Turizmciler Birliği Başkanı Halit Özer ve turizmciler karşıladı. 

KAFKAS EKİBİ DE ORADAYDI

Kafkas gösteri ekibi trenden inen yolculara şahane bir gösteri sergiledi yolcuların bir kısmı alkışlarla eşlik ederken bir kısmı da gösteri ekibiyle halk oyunu oynadı. Yolcular bu karşılamadan ve gösteriden çok memnun olduklarını, ömür boyu karşılamayı unutamayacaklarını belirttiler.  Karşılama töreninin ardından yolcular, taksilerle ve tur acentelerinin araçlarıyla kalacakları otellere doğru yola çıktı.

ARTIK ÇOK DAHA RAHAT

Sadece yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi konsept olarak Ankara-Kars hattında önemli tarihi ve kültürel şehirlerin de görülmesine olanak veriyor. Ankara–Kars arasında Erzincan ve Erzurum’da; Kars-Ankara arasında Divriği, Sivas ve İliç’te yaklaşık 3’er saatlik duruş gerçekleşiyor.

Bu yıl Turistik Doğu Ekspresi Ankara’dan 12 Aralık 2022 ile 20 Mart 2023, Kars’tan 14 Aralık 2022 ile 22 Mart 2023 tarihleri arasında işleyecek. Turistik Doğu Ekspresi Ankara’dan Pazartesi, Çarşamba, Cuma; Kars’tan Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri hareket edecek.

Bin 300 kilometrelik Ankara-Kars parkurunu 31 saatte, Kars-Ankara parkurunu 30 saatte tamamlanıyor. Yolcu talebi doğrultusunda sefer ve vagon sayısı belirlenen trenin, yataklı kompartımanında 2 kişi seyahat edebiliyor. Turistik Doğu Ekspresi ile 2022–2023 döneminde 86 seferde 13 bin 760 yolcu taşınacak.

BİLET ŞİMDİDEN TÜKENDİ

Aylık olarak çıkan Turistik Doğu Ekspresi biletleri şimdiden tükendi. Birçok acentenin biletleri topluca alması bireysel seyahat eden vatandaşları zor durumda bıraktı. 2 kişilik biletlerin 3.100 lira olması da maceraseverleri oldukça üzdü.