Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenirken Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk hassasiyeti ve ülke yetkililerinin çözüm odaklı hareket etmemeleri nedeniyle krize neden olan Süper Kupa finaliyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Kimi takımları suçlarken kimi de hem Suudi Arabistan'ı hem de yurt dışında Süper Kupa finali oynama kararı alan TFF'yi eleştirdi. Bir dönem Atatürkçü görüşleriyle öne çıkan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu'ndan çok konuşulacak yorumlar geldi.

"ABD VE İSRAİL'E KARŞI PANKARTLARLA ÇIKMALILARDI"

Perinçek,sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında Suudi rejiminin İsrail ile olan yakınlığını unutarak, "Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi" ifadelerini kullandı.

"NEDEN ATATÜRKÇÜ KESİLDİLER?"

"Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?” diye soran Perinçek, "Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular” iddiasında bulundu.

“HER ÜLKENİN HUKUKU, EGEMENLİĞİ VAR”

Perinçek, Suudi Arabistan’ın haklı olduğunu ima ederek ifadelerinin devamında şunları kullandı:

"Olayı iyi anlayalım. Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz. ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevziide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur."

"İLİŞKİLERİMİZİ NEDEN BU HALE GETİRİYORSUNUZ?"

Bir dönem popüler olan Ceviz Kabuğu programı sunucusu gazeteci ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu da canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Resmi Gazete'de yayımlanan 5 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlanan 5 milletlerarası anlaşma

"Bizim süper kupanın finali Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Türkiye’nin süper kupası 100. yılda oynanacak. Affedersiniz Suudi Arabistan’ın 100 Yılı mı bu, Suudi Arabistan’da ne işiniz var ya? Sosyal medyada konuşulan rakamlarda deniliyor ki ortada 100 milyon dolar ya da Avro var 50 milyon doları federasyona 25 milyonu Fenerbahçe’ye 25 milyonu Galatasaray’a verilecek deniyor.

Suudi Arabistan’dan alınacak 63 milyon TL kazanan, 43 milyon TL kaybeden. Bu maçın Suudi Arabistan’da yapılmasını Suudi Arabistan teklif etti deniliyor. Suudi Arabistan olmayabilir başka bir ülke olabilirdi. Diplomatik ilişkilerimizi maç yüzünden, niye bu hale getiriyorsunuz, kim getiriyor? Kulüplerin iki başkanı mı hesap vermeli, federasyon mu hesap vermeli, kim ise hesap vermeli. Diplomatik skandala niye dönüştürür musunuz?

"ATATÜRK TİŞÖRTÜ İÇİN MİLLETİ AYAĞA KALDIRMANIN ALEMİ VAR MI?"

Seçime giderken Türkiye’yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Arkadaş Suudi Arabistan’da Belçika’da Avrupa’da kutuplarda Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı? Türkiye’de giysene Atatürk tişörtünü.

100. yılda Süper Kupa finalini niye Samsun’da oynamıyorsun, niye İzmir’de oynamıyorsun, Ankara’da İstanbul’da neden oynamıyorsun, Erzurum’da Kars’ta oynamıyorsun? 100. Yıl Türkiye’nin 100. Yılı değil mi Cumhuriyet'i Suudi Arabistan’da mı kurduk biz? Niye Türkiye’de 100. Yılı maçını oynamıyorsun? Bu nasıl bir rezalettir. İki tane büyük kulübün başkanı bu kadar büyük camiaya sahip insan yönetemiyor mu, istifa etsinler gitsinler. Sizin futbolunuz siyasi krize neden yol açıyor?"

Perinçek ve Cevizoğlu'nun Suudi Arabistan yorumları sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Haber Merkezi