Gaziantep'te darbedilerek öldürülen ve daha sonra cansız bedeni yaklaşık 8 ay derin dondurucuda saklanan 3 yaşındaki  Lina Nazlı Erbay'ın cenazesinden ardından konuşan acılı baba Abdurrahman Erbay'ın sözleri yürekleri yaktı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu

Şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını yetkilelerden isteyen acılı baba Erbay, "Ben onun saçının teline bile dokunamazken, canı acır diye içim parçalanırken bir başkaları gidip benim küçücük kızımın canına kıydılar. Benim canım yandı, başka anne balaların canı yanmasın. Başka evlatlara kıyılmasın. Bunu yapanlara müebbet hapis cezası verilsin, gün yüzü görmesinler. Ben en büyük sınavımı kızımı mezara koyarken verdim. Lina Nazlı gitti, ben artık teselliyi küçük kızım Naime'de arayacağım" dedi. 

"Küçük meleğimi öldürdüler. Benim güzel kızıma kıydılar. Ben onun saçının teline bile dokunamazken, canı acır diye içim parçalanırken bir başkaları gidip benim küçücük kızımın canına kıydılar. Benim canım yandı, başka anne balaların canı yanmasın. Başka evlatlara kıyılmasın. Bunu yapanlara müebbet hapis cezası verilsin, gün yüzü görmesinler" diye konuştu.

Abrurrahman Erbay, kızının daha önce de hastaneye götürüldüğünü ve annesinin imza vererek tedavi etmeden çıkardığını iddia etti. Lina Nazlı'nın vücudunda sigara söndürüldüğüne dair izler ile darp izleri bulunduğundan bahseden Erbay, "Benim kızımın vücudunda sigara söndürüldüğüne yönelik izler var. Kızımın kafasına aldığı darbeler var. Bunlar annesi de yanlarında daha önce de kızımı alıp farklı hastaneye gidiyorlar. Ama doktorlar kızımın vücudundaki izleri görüp, şüphelenip polise Haber vermiyor. Doktorlar bunu nasıl fark etmez. İmza karşılığında nasıl çocuğumun hastaneden çıkışına izin verilir" dedi.

"Babalık Görevimi Layıkıyla Yerine Getireceğim"

"Küçük kızım Naime'yi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduk. Geldiler, evimizi kontrol ettiler. Kızımı bırakmayacağım. Bir şekilde alıp onu bağrıma basacağım. Küçük kızımı daha önce gördüm, hasret giderdim. Ben artık teselliyi onda arayacağım. Büyümüş, gülüşü, bakışı, ablası gibi. Naime'ye sarılınca, canına kıydıkları Lina aklıma geldi. Zor bir şekilde ayakta durabiliyorum. Ama benim artık Naime için ayakta durmam gerekiyor. Büyük kızımı kaybettim, küçük kızıma çok iyi bakacağım. Onu gezdireceğim, ona kıyafetler alacağım, oyuncak alacağım, saçlarını tarayacağım. Babalık görevimi layıkıyla yerine getireceğim. Daha önce de çocuklarıma çok iyi bakardım."

"Çocuklara Hep Ben Baktım"

"Eşimden ayrılmadan önce de annesi çocuklarla fazla ilgilenmezdi. Ben daha çok ilgilenirdim. Çocuklarım hasta olduğunda sabahlara kadar başlarında bekliyordum. Benim eşim çok saftı ve çok çabuk kandırırlardı. Çocuğumu kendisinden almak için de çok mücadele ettim. Karakollara gittim, ifadeler verdim ama netice alamadım. Eski eşim suçluysa o da cezasını çeksin. Gecemi gündüzüme kattım. Sabahlara kadar mahalle mahalle çocuklarımı aradım. Gitmediğim yer kalmadı. Geceleri tek tek barları, eğlence mekanlarını kontrol ettim. Çok aradım mücadele ettim ama çocuklarıma ulaşamadım. Devlet kızlarımı anneye verdi güvenli ellerde diye şimdi bir kızım toprak altında bir kızım da koruma altında. En büyük sınavımı kızımı mezara koyarken verdim" ifadelerini kullandı.

Olay

Gaziantep'te 4 yıllık eşinden ayrılan Melisa İlhan, iki bebeğiyle beraber ortaokul arkadaşı Muhabbet Toz'un yanına taşındı. İlhan, arkadaşı ve onun sevgilisi tarafından çocukları 3 yaşındaki Lina Nazlı ile 1,5 yaşındaki Naime Ceyda'nın alıkonularak fuhşa zorlandığını anlattı. Yaşananların ardından ​Müge Anlı'nın programına katılan Melisa İlhan, aylardır görmediği ve kayıp olan kızlarının bulunmasını istedi. Bunun üzerine çalışmalar başladı ve ekipler küçük kız Naime'yi bularak bakıcısından teslim aldı. Aynı gün polis tarafından gözaltına alınan zanlı Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın öldüğünü ve cesedinin Seyrantepe Mahallesi’ndeki bir giyim mağazasında, derin dondurucuda saklandığını itiraf etti. Bahsedilen yere giden güvenlik güçleri, giyim mağazasındaki derin dondurucuda Lina'nın cansız bedenine ulaştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, tutuklandı.