Fed, faiz kararını açıkladı: Beklentiler dahilindeydi Fed, faiz kararını açıkladı: Beklentiler dahilindeydi

Dünya Bankası'nın raporuna göre, Türkiye ekonomisi için bu yıl yüzde 3 büyüme ve gelecek yıl yüzde 3,6 büyüme tahmin ediliyor. Ocak tahminlerine göre bu bir düşüş, çünkü o zamanlar bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,9 büyüme öngörülüyordu. Rapor, iç talep kısıntısı beklentisiyle makroekonomik konsolidasyona vurgu yapıyor.

ENFLASYONDA AZALMA ÖNGÖRÜLÜYOR

Enflasyonun, sıkı para politikasının etkisiyle mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra kademeli olarak düşmesi ve net ihracatın artan katkısıyla cari denge 2024'ten itibaren iyileşmesi bekleniyor. Raporda, mevcut politika duruşunun devam etmesinin görünümü belirleyeceği ve risklerin dengeli olduğu ifade ediliyor.

YENİ EKONOMİK YÖNETİMİN ETKİSİ NASIL?

Rapora göre, yeni ekonomik yönetimin artan itibarı, daha fazla yatırım çekerek para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlanmasına yardımcı olabilir. Avrupa ve Orta Asya ekonomileri genelinde büyümenin bu yıl yüzde 2,8 olması beklenirken, küresel ekonominin zayıflaması ve diğer faktörler bölge ekonomilerine baskı yapabilir. Önceki tahminlere göre, Ocak ayında bu ekonomilerin bu yıl yüzde 2,4 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyüyeceği öngörülmüştü.

Editör: Yudum Özel