ABD tarihindeki en uzun infazı gözler önüne sereceğim.

 Bir insan hakları örgütü, Joe Nathan James Jr isimli suçlunun infazının Amerikan tarihindeki diğer tüm idamlardan daha uzun sürmüş olabileceğini iddia etti ve  söz konusu infazın anayasal hakları ihlal ettiği konuşuluyor.

KURBANIN AİLESİ İDAMI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

50 yaşındaki Joe Nathan James Jr, 1994 yılında kız arkadaşı Faith Hall'u öldürdüğü için idam cezasına çarptırıldı. Mahkeme itiraz süresi sona eren mahkum için idam tarihi belirlemeye hazırlanırken sürpriz bir gelişme yaşandı.

ABDyi ayağa kaldıran idam! Kurbanın ailesi engellemeye çalışmıştı, korkunç son...

Kurbanın kızları annelerinin katilinin idam edilmesini istemediklerini belirterek idam cezasının ömür boyu hapis cezasına çevrilmesini istedi. Ancak yetkililer bu isteği geri çevirdi. Alabama Valisi Kay Ivey infaza müdahale etmeyeceğini açıkladı ve 'Kamu güvenliği ve adalete karşı sorumluluğumuzu her zaman yerine getirmeliyiz." dedi.

Hamas ateşkes teklifini kabul etti! İsrail ne cevap verdi? Hamas ateşkes teklifini kabul etti! İsrail ne cevap verdi?

GÖZLERİ KAPALIYDI, HİÇ KIMILDAMADI

İnfaz tarihi 28 Temmuz olarak belirlenen mahkumun akşam saat 6 civarında idam edilmesi gerekiyordu ancak medya ve tanıkların akşam 9'a kadar infazın yapılacağı tesise girmesine izin verilmedi.

Akşam 9'da içeri giren görgü tanıkları mahkumun tüm prosedür boyunca gözlerinin kapalı olduğunu ve hiç kımıldamadığını, kendisinden son isteği sorulduğunda da cevap vermediğini söylediler.

James'in yapılan 'zehirli iğne' sonrası saat 21.12'de nefesinin durduğu görüldü ve odadaki perdeler saat 21.18'de tanıklara kapatıldı. Mahkumun ölüm saati 21.27 olarak kaydedildi.

ABDyi ayağa kaldıran idam! Kurbanın ailesi engellemeye çalışmıştı, korkunç son...

3 SAAT BOYUNCA ACI VE ISTIRAP ÇEKTİ! ÖLÜMCÜL ENJEKSİYON ELEŞTİRİSİ

Yapılan otopside James'in kolunda ve bileklerinde görülen kesikler yetkililerin 3 saatten uzun bir süre boyunca beceriksizce damar yolu açmaya çalıştığını ortaya koydu. Rapora göre, uzun bir mücadeleden sonra mahkuma sakinleştirici verildi. Bu da James'in infaz süresince neden gözlerini açmadığını ve hiç konuşmadığını açıklıyor.

İnsan hakları ihlalleri konusunda mücadele veren Reprieve örgütünün ABD direktörü Maya Foa, mahkumun esasında iki infaza maruz kaldığını belirterek, "Önce kapalı kapılar arkasında zorladılar daha sonra tanıkların gözleri önünde bir performans sergilediler. Bir mahkumu üç saat boyunca acı ve ıstıraba maruz bırakmak zalimce ve olağandışı cezanın tanımıdır. Devletler, iğrenç 'ölümcül enjeksiyon' uygulamasının herhangi bir şekilde insani olduğunu iddia etmeye devam edemez" dedi.

ABDyi ayağa kaldıran idam! Kurbanın ailesi engellemeye çalışmıştı, korkunç son...

(Kaynak: © Hürriyet tarafından sağlanmıştır)