Trendyol Süper Lig'in 30. hafta kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yendi. Karşılaşmada, sahaya atılan yabancı cisimler birçok futbolcuyu yaraladı. Sahaya atılan yabancı cisimlerden etkilenen İsmail Kartal, Edin Dzeko, Livakovic ve Dusan Tadic'in yanında bir de yan hakem Kerem Ersoy yaralandı.

İngiltere'den Okay Yokuşlu'ya ödül İngiltere'den Okay Yokuşlu'ya ödül

Maçta bitiş düdüğünün çalmasıyla bordo mavili taraftarlar sahaya girerek futbolculara saldırdı. Saha içerisinde futbolcular ile taraftarların birbirleriyle yumruklaştığı görüntüler dünya basınında da büyük ses getirdi. 

Yaşanan şok olayların ardından İçişleri Bakanı Aş Yerlikaya soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ayrıca futbol camiasından birçok isim tarafından açıklamalar yapıldı. 

Konuya ilişkin Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de önemli açıklamalarda bulundu.

SÜPER KUPA MAÇI ERTELENEBİLİR

Süper kupa maçının ertelenmesi ile ilgili karar merciinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu belirten Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin ligden çekilme seçeneğini 2 Nisan'da gerçekleştirilmesi beklenen Olağanüstü Genel Kurul'a taşıyacak olması hakkında; "Ali Bey olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Bu ligden çekilme, Fenerbahçe'nin iç işidir. Galatasaray'ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışmak gibi bir huyumuz yok. Fenerbahçe'nin genel kurulu, kendi arasında toplanacak ve karar alacak. Her ne kadar, geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da, Fenerbahçe genel kurulunun kendileri için en iyi kararı alacaktır. Bundan eminim. Galatasaray olarak rakiplerin iç işleriyle ilgilenmemiz söz konusu değil." dedi. 

DURSUN ÖZBEK İLE ALİ KOÇ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞSEYDİ BUGÜNLERE GELİNİR MİYDİ?

"Keşke görüşebilseydik ve bugünlere gelmeseydik" diyen Dursun Özbek, Ali Koç ile buluşma konusuna açıklık getirdi.

Ortak arkadaşları tarafından, Türk futbolundaki gergin ortamın sonlandırılması amacıyla buluşulması teklifi ikili tarafından kabul edilmesine karşın Ali Koç daha sonra bu görüşmeyi iptal etti. Özbek konuya ilişkin "Ali Bey daha sonra bir açıklamaya istinaden görüşmeyi iptal etti. Türk sporundaki gerginliği görüşerek çözebilir miyim düşüncesindeydim. Rakibimizden bu görüşmenin iptali gündeme geldi." şeklinde açıklamada bulundu. 

FENERBAHÇE'YE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Özbek, bu tip olayların gündemden kalkmasını ve bu yaşananların Türk futbolu için bir milad olması gerektiğini belirtti. 

Özbek, çözüm yolu olarak olayların başlangıcına bakılması gerektiğini belirterek," Bugüne nasıl geldik? Geçmişten bugüne söylemlerimize bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor, yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım." dedi.