Fenerbahçe'nin Ajax'tan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Dusan Tadic, gösterdiği başarılı performansla herkesi kendisine hayran bıraktırdı.

35 yaşındaki oyuncu bu sezon Fenerbahçe formasıyla 46 maça çıktı.

Sergen Yalçın'ın yardımcısıydı: Beşiktaş'ta 'Çağdaş Atan' sesleri Sergen Yalçın'ın yardımcısıydı: Beşiktaş'ta 'Çağdaş Atan' sesleri

Tadic bu maçlarda 13 gol ve 13 asistle oynadı.

Tecrübeli oyuncu milli takım için gittiği Sırbistan'da, ülkesinin YouTube kanalına dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Tadic'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Oynadığım en iyi rakip futbolcu Messi. O zaman Olimpiyatlar vardı. Neymar inanılmaz. Ronaldo profesyonel bir oyuncunun nasıl olması gerektiğinin bir örneği. Çalışarak ve arzuyla neler başardığı ortada. Ancak yetenek diyorsak kesinlikle Messi."

2016 yılında oynanan Galler maçında, Neil Taylor'ın dirseği sonrası burnunun kırılması hakkındaki sorulara da yanıt veren Tadic şunları söyledi:

"10-15 gün kanım hiç durmadı. Ciddi sorunlar yaşadım ve Southampton'a döndüğümde kulüp doktoru çok şaşırdı."

"Bana "Nasıl futbol oynuyorsun bilmiyorum ama oynayamıyorsun" dedi. Kendimi çok kötü ve güçsüz hissettim. Doktor bana "Hiç kanın yok" dedi."

"Oyundan çıkmam gerektiğini söylediler ama Dr. Mladenovic'e burnumu düzeltmesini söyledim. Burnumu düzeltti ve oyuna devam ettim."

"Bana vuran oyuncuyu öldürmek istedim. Sol bek Neil Taylor, Aston Villa'da oynuyordu. O kadar kötü hissettim ki bir sonraki maça çıktığımızda ona karşı oynayacağım maçı düşündüm."

"Onu yok etmeyi düşünüyordum. Ona her şeyi yapacaktım, tek düşündüğüm buydu ama maça çıkmadı. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Onu ilk 11'de göremeyince çok kötü hissettim."

Editör: Ali Çetin