750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Ehliyet affı son dakika gelişmeleri birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda MHP ve CHP milletvekillerinin dikkat çektiği ehliyet affı kapsamı tekrar gündeme geldi. Konuya ilişkin ehliyet affının çıkıp çıkmadığı ise sorgulanıyor. İşte ehliyet affı ile ilgili son durum...

EHLİYET AFFINDA SON DURUM

MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmasını istemişti.

Mersin'in en başarılı milletvekili Baki Şimşek | Damga Haber

CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken, kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa'da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini söylemişti.

Ömer Fethi Gürer kimdir? - Yeni Akit

 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise şöyle bir öneri getirmişti : 'Ölümlü ya da yaralamalı hiç bir trafik kazasına karışmamış olan sürücülere yönelik bir defaya mahsus ehliyet affı çıkarılsın.'

EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK ?

2023 yılı ile ilgli hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan ehliyet affı ile ilgili son olarak gözler TBMM'ye çevrilmişti ancak konuya dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.