Ehliyet affı TBMM'nin onayına sunuldu. Gözler artık Meclis'ten gelecek kararda!

2023 Ehliyet affı son dakika çıktı mı? Meclis'e geldi mi? İşte son durum -  Gecce Magazin Haberleri

CHPLİ MİLLETVEKİL'DEN MECLİS'E KANUN TEKLİFİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmış olduğu açıklamada, ölümlü ve yaralamalı kazalara sebebiyet vermeyen, madde kullanmayan şoförler için bir defaya mahsus ehliyet affı konusunun altını çizdi.

Mustafa Sarıgül CHP'den istifa etti

Meclis onayına sunduğu teklife destek gecikmezken trafikte seyir halinde çeşitli hatalardan dolayı ehliyetini kaptıran, ölümlü ve yaralamalı kazalara sebebiyet vermemiş ve geçim kaynağı şoförlük olan sürücülerin, yasanın çıkması ile işe girme imkanlarının tekrardan olacağını vurguladı.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, basın toplantısı düzenledi: - Ankara Haberleri

Sarıgül yapmış olduğu açıklamada,"Şoförlerimiz ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır bekliyorlar. TBMM'nin bu noktada bir düzenleme yapması şart. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir." dedi.

Mustafa Sarıgül 'yeni bir yol' için DSP'den ayrıldığını duyurdu

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMANIN CEZASI NELERDİR?

Trafik polisleri alkollü araç kullanan vatandaşlara göz açtırmazken, 2023 yılında yeni alınan kararlarla ağır yaptırımlar uygulanmaktadır.

Alkollüyken trafikte seyir halinde olmanın cezası 2023 yılı itibariyle 4.064 TL olarak reize edilmiştir. Cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda mevcut ücret üzerinden %25 indirim uygulanmaktadır. %25 indirimli ceza ücreti ise 3.048 TL olmaktadır. Uygulanan cezalar sadece bununla sınırlı kalmazken, sürücülerin araçları trafikten men edilmekte, sürücülerin sürücü belgelerine ise 6 ay süreliğine el konulmaktadır. İkinci ve üçüncü yakalanmalarda cezalarda artış uygulanmaktadır. Alkollü kaza yapmanın cezası göz önünde bulundurulduğunda alkollü olarak trafiğe çıkılmaması için yetkililer tarafından uyarılar yapılmaktadır.

VATANDAŞLAR EHLİYET AFFI ÇAĞRISINI YİNELEDİ!

Ehliyetlerine el konulup trafikten men edilen vatandaşlar konuya çözüm bekliyor. milyonlarca vatandaşın trafikte kurallara takılmasının ardından bu konu çığ gibi büyüyor. Sosyal medya platformlarından başlattıkları çalışmayla dertlerini paylaşan vatandaşlar bu durumun artık katlanılamaz hale geldiğini ve pişman olduklarını beliten yazıları her gün paylaşarak devlet büyüklerine seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Birçok konuya af getirilmesinin ardından sıra kendilerine geldiğini düşünen mağdurlar kimseye zarar vermediklerini  ülkede birçok konuya af çıkmasının ardından (mahkum,imar ,vergi vs gibi çok af çıktı) seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtiyorlar. Milyonlarca şoför  kimseye zarar vermediklerini kazaya karismadıklarının altını çizerek 1 milyondan fazla şoföre ehliyet affı getirilmesini yetkililerden istiyorlar.