Türkiye'de son aylarda ehliyet affı  sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 1,5 milyondan fazla kişinin kapsam altında olduğu bilinirken vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor.

Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran vatandaşlar sosyal medyada birlik olup #EhliyetAffını Müjdeleyin etiketi üzerinden hükümete çağrıda bulundu.

Çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetini kaptıran vatandaşlar meclisin açılması ile birlikte ehliyet için af talebinde bulundular.

Sosyal medya üzerinden hükümete çağrı yapan ehliyetini kaptıran vatandaşlar cezalarının paraya çevrilmesini ya da bir kereliğine ehliyet affı istediklerini belirttiler. 

EHLİYET AFFI İÇİN TARİH VERİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçesi 9 Aralık 2022 Cuma günü görüşülecektir. Meclis genel kurulunda ise aynı gün ehliyet affı konusununda gündeme geleceği belirtildi. 9 Aralık 2022 günü ehliyet affı mecliste masaya yatırılacakEhliyet affının kesin anlamda çıkıp çıkmayacak 9 Aralık 2022 Cuma günü yapılan görüşmeler sonrasında belli olacak. 

Tahliye edilen 28 Şubat hükümlüleri avukatı: Af değil adalet istiyoruz Tahliye edilen 28 Şubat hükümlüleri avukatı: Af değil adalet istiyoruz

MHP ve CHP'nin talepleriyle ehliyet affı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde gündeme gelmişti.