Ehliyet Affı 2022 ile ilgili detaylar binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Sıklıkla Twitter'da gündem olan Ehliyet Affı çıkacak mı sorusunun cevabı merak konusu oldu. Trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan kişilerin gözleri ehliyet affında...

Türkiye’de 1 milyona yakın sürücünün ehliyetine farklı süreler ile el konuldu ve en fazla trafik cezası alkol yüzünden gerçekleşti. Ehliyetine alkol yüzünden el konulanların ezici çoğunluğu ise genelde ticari sürücüler oldu. Ehliyetlerine el konulmasından dolayı da 200 bine yakın kişi ceza süreleri boyunca iş yapamaz durumda. Yaşanılan bu ekonomik krizden dolayı da, geçtiğimiz Ocak ayından itibaren ehliyet affı tekrar gündeme getirildi ve meclise bununla ilgili teklif verildi. Ehliyet affı ile ilgili meclise verilen teklif hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, öğrenci affı ve vergi affı ile ilgili düzenleme yapıldığını, ehliyet affı için de acilen bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

EHLİYET AFFI İÇİN Ak Parti'den YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan Şimşek ‘’ Pandemi süreci içerisinde vatandaşlarımızı rahatlatma adına birçok yasa çıkartılmış, öğrenci affından vergi affına kadar birçok düzenleme yapılmıştır. Trafik kazası yapıp, ölümlü kazaya sebebiyet vermeyip ya da alkollü araç kullanmaktan, aşırı hız yapmaktan dolayı ehliyetine el konulmuş 1 milyona yakın insanımız mağdur durumdadır. -Özellikle geçimini şoförlükten sağlayan, direksiyon sallayarak sağlayan insanlarımız mutlaka bir ehliyet affı beklemektedir’’ dedi.  Muhalefetin bu ehliyet affı ile ilgili verdiği teklif reddedildi çünkü bu düzenlemeyi AK Parti iktidarının getireceği ve bununla ilgili çalışmanın devam ettiği belirtildi.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Son dakika olarak Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, AK Parti iktidarı ehliyet affı için yeni bir düzenleme çalışması yapıyor. Bununla birlikte yeni bir vergi indirimi ve öğrenci affı düzenlemesi yapan iktidar, hepsini aynı taslak içerisinde TBMM’ne getireceği ifade edildi. Ehliyet affı ne zaman yürürlüğe girer sorusuna ilişkin ise, önümüzde 2022 yılı Kasım-Aralık ayı denildi.