EYT sorunu son günlerde Türkiye gündemini meşgul ediyor. EYT'liler gösterdikleri haklı mücadelesinde sonuna kadar seslerini duyurmaya devam ediyor.

Yaşanan sıcak gelişmeler arasında TGRT Ana Haber Sunucusu Ekrem Açıkel, EYT’lilerin Twitter’daki sohbet odasına katıldı. Canlı sohbet odasında EYT'lilerin sorularını yanıtlayan Açıkel, “İktidar bu kitlenin ne kadar dinamik ve büyük olduğunu biliyor” dedi.

İstanbul EYT Derneğine derhal üye olacağını belirten Açıkel, tüm EYT’lilere de derneklere üye olmaları yönünde tavsiyede bulundu.

EYT KONUSUNA İLİŞKİN CİDDİ BİR ÇALIŞMA VAR

“2-3 ay önce Ankara’dan aldığım haberler Vedat Bilgin Bey’e bir talimat verildiği ve çalışma yapıldığı yönündeydi.

Türkiye gazetesinden Yücel Koç da ‘Çok ciddi bir çalışma var. Önemli bir yekünün sorunu hal yoluna sokulacak’ dedi.

Gelişmeleri hayra yormak lazım. Galiba zamanlama meselesi. Sanırım ‘seçime kısa süre kala bunun çıkması sandığa nasıl etki eder’ hesabı yapılıyor. Eleştirilecek bir şey ama siyasi pencereden bakıldığında böyle.

İkincisi Hazine ve Maliye Bakanlığı cephesinde bir karşı duruş var. Bütçeye yükü kaldıramayız diye bürokrasi cephesinden yorumlar geliyor.

Üçüncüsü muhalefet ciddi baskı yapıyor. ‘Muhalefetin zoruyla mı çıkıyor, biraz daha buzdolabında bırakalım, sonra biz gündeme getirelim’ düşüncesi olabilir.”

'Bozdoğan-32' operasyonlarıyla teröre bir darbe daha! Bombalı saldırı hazırlığı yapan DEAŞ'lı yakalandı 'Bozdoğan-32' operasyonlarıyla teröre bir darbe daha! Bombalı saldırı hazırlığı yapan DEAŞ'lı yakalandı

SEÇİME YAKIN BİR ADIM ATILIR

Gazeteci Yücel Koç’un aktardığı bilgileri ciddiye aldığını belirten Açıkel, “Perspektifine güvendiğim gazeteci büyüklerim bu işte seçimin belirleyici olduğunu, muhalefetin de baskısı nedeniyle iktidarın da bu konuda bir çalışma yapacağı görüşünde. Evet bürokraside maddi konuları öne sürerek ötelemeye çalışanlar olduğunu biliyoruz. Ama sonuçta seçime yakın AK Parti’nin bir adım atacağı yönünde bir görüş oluşmuş durumda” diye konuştu.

EYT FORMÜLLERİ TARTIŞMASI

EYT çözüm formüllerine de değinen Açıkel, “25 yıl kesinlikle çalışmış olan, emekliliğine 5-6 yıl kalanlara öncelik sağlanacağı yönünde bir formül üzerinde durulduğunu söyleyebilirim” dedi.

Açıkel, söz konusu çözüm önerisinde maaş kesintisinin de gündemde olduğunu, acak kesintinin ancak yaş sınırı doldurulana kadar devam edeceğini kaydetti.

Açıkel, ekonominin mevcut durumu nedeniyle EYT sorununun ötelenmesinin de söz konusu olabileceğini ifade etti.

İlginizi çekebilir