31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart-18 Nisan tarihleri arasını kapsayan bir denetleme yapacağı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu'nun, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bir belge gönderdi ve belediyenin elektronik veritabanı ve altyapısına ilişkin araştırma yapmak üzere iki müfettişi yetkilendirdi.

TÜM KAYITLAR KOPYALANACAK

Dünya liderlerinden İran'a taziye mesajları Dünya liderlerinden İran'a taziye mesajları

Sputnik'in haberine göre, İmamoğlu'nun talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle İBB'nin tüm kayıtların elektronik olarak kopyalanmasını istediği öğrenildi.

Araştırma yapmak üzere görevlendirilen müfettişlerin yanı sıra İmamoğlu'nun belediyeye bağlı şirketlere kayıtlı araç, telefon ve bilgisayarları kullananların listesini istediği öğrenildi.

31 MART-18 NİSAN ARASI DENETLENİYOR

Seçim günü olan 31 Mart ile yazının gönderildiği 18 Nisan arasını kapsayacak şekilde banka mevcudu tespit tutanaklarını isteyen İmamoğlu, tapuda kayıtlı taşınmazları, belediyeye kayıtlı araçların listelerini, araçların kimler tarafından kullanıldığını, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonlarının ve bunların tahsis edildiği kişileri, memur, sözleşmeli memurların listelerini de talep etti.

Şirketlerden istenen diğer bilgiler ise şöyle:

- Mali tablolar.
- Bütçe uygulama sonuçları tabloları.
- Kasa sayım tutanakları.
- Alınan çekler.
- Menkul kıymet ve varlıklar.
- Tapuda kayıtlı ve kayıtlı olmayan taşınmazlar.
 

Editör: TE Bilişim