CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu; ulaşımdan pahalılığa, temiz su kullanımından işsizliğe kadar hazırladıkları projeleri anlattı.

Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama

İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

İSTANBUL'DA PAHALILIĞI GERİLETECEĞİZ

'İstanbullu'lara verilen sosyal yardımları mümkün olduğunca arttıracağız. Bizim İstanbul'daki hayat pahalılığı ile mücadelemizin formülü 4 artı 1'dir. 4 artı 1 formülüyle İstanbul'da pahalılığı gerileteceğiz.İstanbullu'nun gıdaya, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Bunlar İstanbullu'ya göreceksiniz çok rahat nefes aldıracak.

"25 YAŞ ALTINDAKİ GENÇLER ULAŞIMDAN YÜZDE 40 İNDİRİMLİ FAYDALANACAK"

Yeni bebeği olan bir anne çocuğu 4 yaşına gelene kadar ulaşımdan çocuğuyla beraber ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Çocuklar 12 yaşına kadar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek. Öğrencilerin 85 lira olan kartını 50 liraya indirdik. Sadece öğrencilerin değil 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan yüzde 40 indirimli faydalanacak. Resmi dini ve milli bayramlarda toplu taşıma bu şehirde tüm halkımıza ücretsiz olacak. Sudan hanelere yüzde 40 ortalama indirim yapacağız. 5 yılın sonunda altyapı çalışmalarını tamamladığımızda İstanbullu artık musluktan temiz su içebilecek.

"SOSYAL YARDIM BÜTÇESİNİ 3 KATINA ÇIKARACAĞIZ"

Bunlara ek olarak artı 1 diyoruz İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sosyal yardım bütçesini tam 3 katına çıkaracağız. Bu devasa şehir kendi yakın çevresinde kendi kırsalından ne yazık ki beslenemiyor. İstanbul çevresinde yapılan tarımsal üretimi verimli hale getirip artıracağız. Kent Gıda Konseyini kuracağız. İstanbullu ne yediğini bilecek. Halk Süt'ü ihtiyacı olan bölgelerde çocuklarımıza ücretsiz dağıtacağız.

Editör: TE Bilişim