İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Anıt Meydanı’nı dolduran Amasyalılara konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Millet İttifakı’nın Amasya milletvekili adayları, Altılı Masa’nın Amasya il başkanları ve belediye başkanlarının eşlik ettiği İmamoğlu, Anıt Meydanı’nda düzenlenen “Halk Buluşması”nda konuştu. İmamoğlu,  vatandaşlara özetle şunları söyledi:

whatsapp-image-2023-04-10-at-15-42-12.jpeg

“UMUTLA GELECEĞE BAKACAĞIZ”

“Bolluk ve bereketle, milletimizle beraber ıslanacağız. Gözyaşıyla değil, umutsuzlukla değil; umutla, umutla, umutla, bereketle, bollukla, birbirini severek, coşarak, ayakta, yağmurla da tatlı tatlı ıslanacağız. Güneş açacak. Ona bakın. Umutla, geleceğe bakacağız. Güzel kızların gözlerinden bakacağız. Yakışıklı delikanlıların gözlerinden bakacağız. Memleketimin her insanını kalbinden geçen, en güzel duyguların var olacağı bir bahar geliyor. Ve milletçe başaracağız. Amasya, başka bir duygunun şehri. Burası; Cumhuriyet’in, Atatürk'ün adım adım attığı Cumhuriyet izinin şehri. Amasya, ‘Bu milletin istiklalini kurtaracak olan, milletin azmi ve kararlılığıdır’ sözünün çıktığı yer. Amasya, Atamızın coştuğu yer. Bu yolculuk, Amasya'dan Sivas’a, Sivas'tan Erzurum'a, tekrar Sivas’a… Daha sonra kongreler biter, Hacıbektaş'a uğrar. Milleti adına dertleşir kadim topraklarla. Ve Atatürk Ankara'ya varır, bir söz söyler: ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Ve benim çok sevdiğim o güzel şiirin bir sözü, bir mısrası; 86 milyon insanımızın özgürlüğüyle ilgili, kararlılığını ifade eden, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım.’ İşte biz, demokrasi aşığı bir milletiz. Özgürlüğünden taviz vermez bir milletiz. Bizi kimse zapt edemez, bastıramaz, alıkoyamaz, gasp edemez. Belki bu girişimi yapar, ama asla buna fırsat vermeyiz.”

whatsapp-image-2023-04-10-at-15-42-14.jpeg

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BURADAYIZ”

“Çocuklarımızın geleceği için buradayız. Çocuklarımızın geleceği için toplandık. Gençlerimizin umudu için buradayız, yüzü gülsün diye buradayız. Kadınların toplumdaki yeri güçlensin diye buradayız. Kadına şiddete karşı olduğumuz için buradayız. Kadının emeğini, hak ettiğini elde etmesi için buradayız. Erkekler, beyefendiler; onurludur, gururludur. Çalıştığının karşılığını almak ister, işsiz kalmak istemez. Cebinde beş kuruş olmadan, hiç kimse yaşayamaz. Millet, fakirlikle yüzleşiyor. Bugün ülkemizin 5 yıl öncesine dönük bir oran yaptığımızda, yarı yarıya fakirleştik. Benim güzel annelerim var burada. Çok güzel hanımefendiler, genç hanımefendiler var.

Sormak istiyorum: Sevgili hanımefendiler, bayram geliyor. Bayramda gönlünüze göre bayramlık alışverişi yapabilecek misiniz? Sizler evinizde misafiri ağırlarsınız. Günler yaparsınız. O günlerde komşularınız ağırlarsınız. Zengin sofralar hazırlamak, bizim milletimizin geleneğinde vardır. O sofraları kurabiliyor musunuz hanımefendiler? Kıyma olmuş 300 lira. Et alabiliyor musunuz? Sevgili gençler; halanız, dayınız, tanıdığınız, ahbabınız, çavuşunuz olmadan, o partiye üye olmadan işe girebilir misiniz? Hayır. İşte biz, o emek, hak, hukuk zincirini yeniden tamir edeceğiz ve şunu kuracağız: ‘Ben çalışırsam, olur’. ‘Ben istersem, olur’. Bu ülkede, bu milletin ürettiği hangi değer varsa, 86 milyon insanımızla paylaşılacak bir dönemi başlatacağız.”

Bakan Tekin öğretmenlik kanunu hakkında: Önümüzdeki hafta komisyon gündeminde görüşülür Bakan Tekin öğretmenlik kanunu hakkında: Önümüzdeki hafta komisyon gündeminde görüşülür

"ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Halkçı, demokrat, çiftçisini düşünen Millet İttifakı geliyor. 100 bin öğretmen atamasını göreve geldiğimizde hemen yapacağız. Şehirlerimizde ayrım yapmayacağız. Memleketten partizanlığı kaldıracağız.